Pridegęs puodas – tikra nesėkmė. Užtenka aukštos temperatūros, akimirkos neatidumo ir nemalonus kvapas greitai pasklis po visą virtuvę ir namus. Ši nesėkmė tikrai yra ištikusi ne vieną pradedantį ir net patyrusį kulinarą.
Įprastai pridega puodo dugnas, dėl ko dažniausiai ir maistas įgauna stiprų degėsių kvapą. Žinoma, tokio maisto tikrai niekas nenorės valgyti, todėl visas turinys nedelsiant keliauja į šiukšliadėžę. O ką reikėtų daryti su puodu? Įprastas šveitimas, mirkymas karštame vandenyje dažniausiai nepadeda. Šiame straipsnyje pasidalinsime su jumis, kuris valymo metodas, nors ir populiarus, visiškai nepateisina lūkesčių, o kuris – daro stebuklus.
Actas ir kepimo soda. Šį metodą surasite aprašytą daug kur internete, tačiau vis dėlto daugelis išbandę praneša, kad išvalyti puodo šių dviejų ingredientų mišinys nepadeda. Taip yra dėl to, kad tiek actas, tiek soda nepasižymi stipriomis valymo savybėmis.
Stebuklingam valymo metodui jums prireiks tik vieno iš šių ingredientų. Visą pridegusio puodo dugną padenkite soda, įpilkite vandens ir viską virkite apie 15 minučių.
Tuomet paimkite medinę mentelę ir nubraukite ja pridegusią vietą. Kaip teigia išbandę šį metodą, pridegimai nuo puodo atsiskiria patys! Tereikia puodą praplauti po tekančiu vandeniu.