Vasaros savaitgaliais dauguma mūsų keliauja į kaimus ar į sodybas, kur visada smagu pavakaroti lauke. Daugumai mūsų išvykos į užmiestį asocijuojasi su skaniais lauke paruoštais kepsniais, tačiau net ir nedidelės krosnelės įsigijimas gali pareikalauti gana nemažų išlaidų. Vis dėlto, jei turite nereikalingą kriauklę, iš jos galite nesunkiai pasigaminti krosnelę, kurią naudosite ne vieną sezoną.
Ši krosnelė ne tik ekonomiška, bet ir labai praktiška. Ją nesunkiai nunešite į namus ar į ūkinį pastatą. Netrukus papasakosime, kaip pasigaminti tokią krosnelę.
Plytų skaičius priklausys nuo kriauklės dydžio. Pirmiausia padėkite kriauklę ant žemės ir pažymėkite jos kontūrus (tam puikiai tiks pagaliukai).
Išdėliokite plytas dviem lygiagrečiomis linijomis. Įprastai pakanka keturių plytų eilių.
Viena pusė turi likti laisva, kad būtų sukurta trauka, todėl plytas išdėliokite dviem eilėmis.
Ant viršaus uždėkite kriauklę, kurios šonus sutvirtinkite likusiomis plytomis.
Po kriaukle ir į jos vidų padėkite malkų. Užkurkite ugnį. Kai kriauklėje liks tik žarijos, galite dėti ant iešmelių suvertą mėsą. Šoninė kriauklės dalis tiesiog tobulai tinka dešrelėms kepti.
Taip pat galite kepti žuvį su daržovėmis ir net virti bulves puode. Argi ne puiku?
Man labai patiko šis originalus kriauklės panaudojimo būdas, o kaip jums tokia idėja?