Kartais taip nutinka, kad artimieji ar draugai su mielu noru jums duoda savo užaugintus žalumynus, jūs apsidžiaugėte ir net nesusimąstote, kaip reikės pasistengti juos išlaikyti šviežius kuo ilgesnį laiką. Šiuo metu esame įpratę bet kada gauti žalumynų parduotuvėje, tačiau juk nesinori kiekvieną dieną jų pirkti. Šiandien pasidalinsime „receptu“, kuris padės ilgiau išlaikyti žalumynus šviežius. Jie galės ramiai būti šaldytuve net ir savaitę!
Pasiimkite švarius sausus stiklainius. Nupjaukite kotelius nuo žalumynų, jei jie labai ilgi (petražolių, krapų ar kitų daržovių), sudėkite į stiklainius, kad stovėtų. Labai daug žalumynų į vieną stiklainį negrūskite, tuomet juos švelniai uždenkite maistine plėvele, o ant jos peiliu padarykime keletą skylučių. Tai būtina oro patekimui. Dėkite tokius stiklainius į šaldytuvą.
Šios paslapties grožis yra tas, kad jums nereikia naudoti vandens. Daugelis namų šeimininkių supila į stiklainius bent vieną stiklinę vandens, o paskui, kaip puokštę, įdeda ten savo žalumynų ryšulius. Tai yra gražus, tačiau tokiu atveju žalumynai suvys taip pat, kaip ir gėlės. Jei žalumynus laikysite visiškai sausame inde, kuriame jokiu būdu negali patekti drėgmės, tada niekas neprisidės prie greito jų būklės blogėjimo.
Jei turite šiek tiek žalumynų savo namuose, tuomet galite paimti vieną stiklainį ir vienu metu laikyti jame kelias rūšis, pavyzdžiui, petražoles su krapais. Jei turite ką nors kvapnaus kaip kalendra ar pipirmėtės, geriausia laikyti jas atskirai, kad kvapas neįsigertų kitiems žalumynams.
Mėgaukitės skaniomis ir šviežiomis salotomis!