Neretai pasitaiko, kad nusipirkus daržovių ir jų nepanaudojus per keletą dienų, tenka jas išmesti. Tačiau yra keletas būdų, kaip išlaikyti daržoves šviežias net iki kelių savaičių.
Agurkai. Liko nesuvalgytų agurkų griežinėlių? Juos reikėtų laikyti šaldytuve, įdėjus į dubenį su šaltu vandeniu. Taip jie išliks traškūs, nesuvys ir neišsausės.
Salotos. Jos yra linkusios greitai nuvysti ir prarasti savo tvirtumą. Kad taip neatsitiktų, pirmiausia reikėtų atskirti visus lapus, juos nuplauti, nudžiovinti ir suvynioti į drėgnus popierinius rankšluosčius. Jas laikykite šaldytuve.
Morkos. Kad jos greitai nesuvystų,, laikykite jas atskirai nuo kitų daržovių. Geriausia morkas laikyti panašiai kaip agurkus, supjaustyti griežinėliais ir sudėti į dubenį su vandeniu.
Brokoliai. Jie gana greitai sudžiūsta. Todėl juos reikėtų suvynioti į drėgną medžiagą ar popierinį rankšluostį, o tada laikyti šaldytuve.
Burokai. Pirmiausia nuimkite lapus, sudėkite į sandarų indą ir laikykite juos šaldytuve. Taip išbūti jie gali net apie mėnesį. Svarbiausia, kad dedant į šaldytuvą burokai nebūtų drėgni, mat kitaip jie greitai supelys.
Ridikai. Pirmiausia nuimkite lapus, tuomet paruoškite dubenį su vandeniu ir sudėkite į jį ridikus. Dubenį padėkite į šaldytuvą.
Pipirai. Pilnas paprikas galite laikyti paprasčiausiai daržovių stalčiuje, tačiau perpjautas paprikas ar griežinėlius reikėtų suvynioti į foliją ir padaryti kelias skylutes.
Skustos bulvės. Jei nepanaudojote visų bulvių, likusias galite sudėti į dubenį su vandeniu ir įlašinti kelis lašelius acto. Taip bulvės gali šaldytuve išbūti iki 4 dienų.