Ryžiai – idealus garnyras, tinkantis prie įvairių daržovių ir mėsos patiekalų.
Kruopas paruošti labai paprasta. Tačiau nepatyręs virėjas rizikuoja padaryti banalias klaidas ir tada košė gali sulipti į gumuliukus.
Dėl šios priežasties turite žinoti tris gudrybes, kurios padės visada pagaminti sniego baltumo ir birius ryžius.
1.
Ryžius prieš verdant reikia nuplauti.
Tačiau reikia naudoti karštą vandenį. Dėl to grūdai taps tvirtesni, košė verdant nelips, o taip pat pasišalins krakmolo perteklius iš paviršiaus, todėl produktas taps nelipnus.
2.
Ryžiai puode taip pat turėtų būti užpilti karštu vandeniu. Tada jie neprilips prie dugno, o grūdeliai išliks nepažeisti.
Taip pat svarbu stebėti vandens ir ryžių proporcijas. Ideali proporcija yra nuo 1 iki 2. Jei ryžiai rudi arba stambiagrūdžiai, tai vienai ryžių daliai reikia apie 2,5–3 dalių vandens. Baltiems ryžiams – 1,5–2 dalių vandens.
3.
Jei norite pagaminti ypatingai baltą garnyrą, gamindami galite įpilti šiek tiek acto. Pusės arbatinio šaukštelio užtenka 3 litrams vandens. Taip pat padės žiupsnelis citrinos rūgšties.