Ketvirtadienis, 28 lapkričio, 2024

Naujausi

Kad ryžiai verdant nesuliptų ir būtų sniego baltumo: 3 gudrybės

Ryžiai – idealus garnyras, tinkantis prie įvairių daržovių ir mėsos patiekalų.

Kruopas paruošti labai paprasta. Tačiau nepatyręs virėjas rizikuoja padaryti banalias klaidas ir tada košė gali sulipti į gumuliukus.

Dėl šios priežasties turite žinoti tris gudrybes, kurios padės visada pagaminti sniego baltumo ir birius ryžius.

1.

Ryžius prieš verdant reikia nuplauti.

Tačiau reikia naudoti karštą vandenį. Dėl to grūdai taps tvirtesni, košė verdant nelips, o taip pat pasišalins krakmolo perteklius iš paviršiaus, todėl produktas taps nelipnus.

2.

Ryžiai puode taip pat turėtų būti užpilti karštu vandeniu. Tada jie neprilips prie dugno, o grūdeliai išliks nepažeisti.

Taip pat svarbu stebėti vandens ir ryžių proporcijas. Ideali proporcija yra nuo 1 iki 2. Jei ryžiai rudi arba stambiagrūdžiai, tai vienai ryžių daliai reikia apie 2,5–3 dalių vandens. Baltiems ryžiams – 1,5–2 dalių vandens.

3.

Jei norite pagaminti ypatingai baltą garnyrą, gamindami galite įpilti šiek tiek acto. Pusės arbatinio šaukštelio užtenka 3 litrams vandens. Taip pat padės žiupsnelis citrinos rūgšties.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ar puošiate namus gruodžio pradžioje? Psichologai jumis didžiuotųsi

Gruodžio pradžia – puikus metas pradėti kurti šventinę atmosferą savo namuose. Kalėdinės lemputės, girliandos ir blizgūs papuošalai tarsi kviečia išsivaduoti iš kasdienybės rutinos ir...

Mėnulio grožio kalendorius 2024 m. gruodžiui: kada tinkamiausias laikas keisti šukuoseną

Grožio procedūros – tai ne tik būdas puoselėti savo išvaizdą, bet ir puiki proga pasirūpinti savimi. Tačiau ar žinojote, kad tinkamai parinktas laikas gali...
---