Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Ką daryti su baltymais, jei recepte reikia tik trynių: jokiu būdu neišmeskite vertingo produkto

Daugelyje receptų tam tikram patiekalui ruošti naudojami tik tryniai. Tuo pačiu metu kulinarinių rekomendacijų autoriai nenurodo, kur dėti likusį kiaušinį. Dažniausiai baltymai dedami į šaldytuvo lentyną, kur vėliau sugenda, nes yra pamirštami ir paliekami per ilgai.

Kad taip nenutiktų, pasinaudokite patarimais, kurie leis nešvaistyti maisto. Kiaušinių baltymus, kurie tapo nebereikalingi, galima užšaldyti ir naudoti vėliau. Norėdami tai padaryti, supilkite baltymus į indą, tinkamą šaldyti. Puikus pasirinkimas būtų maži plastikiniai indai padažams su dangteliais.

Tiesiog supilkite baltymus į tokį indą ir laikykite šaldiklyje, kol prireiks. Baltymai turi būti atšildyti kambario temperatūroje. Baltymai, kuriems buvo atlikta tokia operacija, taip pat  tinkami vartoti, kaip ir švieži.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---