Pomidorų padažas yra nepamainomas ruošiant daugelį patiekalų. Pirma, tai yra svarbus daugelio rūšių picų ingredientas. Antra, pomidorų padažas puikiai dera su mėsa ir žuvimi. Daugelis virėjų pageidauja patys pasigaminti šį padažą. Kurdamos patiekalą, šeimininkės dažnai susiduria su sunkumais. Mes kalbame apie rūgštaus skonio atsiradimą padaže. Kaip išspręsti šią problemą? Pirmas dalykas, kuris ateina į galvą, yra pridėti cukraus. Tačiau ne viskas taip paprasta.
Kodėl pridėti cukraus nėra geriausias pasirinkimas?
Dėl saldaus komponento pomidorų padažas tikrai bus mažiau rūgštus. Tačiau problema ta, kad ingredientas tiesiog „užmaskuos“ papildomą skonį, bet jo nepašalins.
Be to, įpylus cukraus, kyla didelė rizika, kad patiekalas bus sugadintas. Tik truputį per daug įpylus cukraus, padažas bus per saldus. Panaikinti cukraus skonį bus sunku.
Ką dėti vietoje cukraus?
Pageidautina naudoti produktą, kuris „neužmaskuoja“ rūgštaus skonio, o veikiau jį neutralizuoja. Tam puikiai tinka kepimo soda. Svarbiausia nepersistengti su ja. Užteks mažo žiupsnelio. Gerai išmaišykite padažą ir paragaukite. Skanu?