Home Patarimai Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?

Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?

0
Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?

Keptuvėje kepta žuvis – daugumos žmonių mėgstamas patiekalas. Iš žuvies galima pagaminti daugybę pačių įvairiausių patiekalų. Vis dėlto, kai siekiama, kad žuvis būtų tikrai puikaus skonio, svarbu laikytis tam tikrų taisyklių. Nors gali atrodyti, kad iškepti žuvį keptuvėje yra labai paprasta, tačiau kartais žuvis pradeda svilti. Kai siekiama, kad taip nenutiktų, vertėtų vadovautis tam tikrais patarimais.

Gali atrodyti, kad paprasčiau tiesiog nebūna: tereikia apvolioti žuvį miltuose ir įdėti į keptuvę. Vis dėlto, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio norėtume.

Tikrai siutina, kai keptuvėje kepama žuvis pradeda svilti ir netrukus tampa bjauria beforme košė. Žinoma, tokiu patiekalu tikrai nevaišinsite svečių, be to, teks sugalvoti, kaip iššveisti keptuvę… Laimei, yra laiko patikrintų būdų, kurie padės to išvengti.

Kaip kepti žuvį?

Pirmiausia  yra svarbu pasirūpinti tinkamu šaldytos žuvies atitirpinimu. Geriausia tą atlikti šaldytuve. Atitirpintą žuvį reikės nuplauti ir nusausinti vienkartiniais rankšluosčiais. Jei to nepadarysite, kepama žuvis tikrai prilips prie keptuvės paviršiaus!

Taip pat nepamirškite, kad prieš kepant žuvį keptuvę reikia gerai iškaitinti. Į keptuvę reikia įpilti šiek tiek aliejaus. Stebėkite procesą: kai aliejus įsigers į žuvį, jo prireikus įpilkite daugiau. Nepatingėkite to padaryti, nes didelė vienkartinė aliejaus dozė tikrai pakenks patiekalo skoniui!

Dar keli patarimai

Kad žuvis nepridegtų, prieš kepdamos patyrusios šeimininkės keletą kartų perbraukia per keptuvės paviršių su imbiero šaknimi. Kad produktas nepriliptų prie keptuvės, į  aliejų rekomenduojama įberti šiek tiek cukraus. Taip pat galite pabandyti įkaitinti keptuvę su trupučiu druskos.

Žuvies kepimui idealiai tinka kvietiniai arba ryžių miltai. Pasūdykite šiuos miltus ir apvoliokite juose žuvį. Taip užtikrinsite traškios plutelės susidarymą. Ši plutelė neleis žuviai prilipti prie keptuvės.  Paruošto patiekalo skonis bus puikus!

Na, o japonų šefai, turintys sukauptą didelę žuvies kepimo patirtį, pasitelkia labai naudingą gudrybę. Jie į įkaitintą keptuvę su aliejumi įdeda paprastą popieriaus lapą. Kai popierius prigeria aliejaus, virtuvės šefai deda žuvį.  Toks patiekalas yra ir skanus, ir sveikas, nes visas aliejaus perteklius lieka popieriuje. Ir, žinoma, žuvis keptuvėje tikrai nepridegs!