Home Kiemas ir Sodas Jokiu būdu nedėkite šių produktų ant grotelių, nes jie gali greitai tapti nebevalgomi!

Jokiu būdu nedėkite šių produktų ant grotelių, nes jie gali greitai tapti nebevalgomi!

0
Jokiu būdu nedėkite šių produktų ant grotelių, nes jie gali greitai tapti nebevalgomi!

Grilio sezonas įsibėgėja. Tačiau paaiškėjo, kad ne visus produktus galima dėti ant grotelių. Šiame straipsnyje jums papasakosime, ko negalima kepti ant grotelių.

Gražus oras, aukšta oro temperatūra ir atostogų aura skatina mėgautis poilsiu lauke. Juk atrodytų nieko nėra skanesnio už šaltą gaivų gėrimą ir ant grotelių keptą kiaulienos sprandinę. Jei dar pakviesite gerą draugų kompaniją, turėsite puikios šventės receptą.

Ko negalima kepti ant grotelių?

Pasirodo, yra keletas maisto produktų, kurių jokiu būdu neturėtume dėti ant kepsninės grotelių. Šiame sąraše yra rūkytos mėsos, kurių sudėtyje yra medžiagų, suyrančių per daug aukštoje temperatūroje. Taip pat ir šoninė, kuri yra populiarus priedas prie ant grotelių kepamų produktų. Kepant ant grotelių ji išskiria kenksmingą benzopireną, o nuo jos lašantys riebalai gali mus nudeginti (šį produktą geriau kepti keptuvėje arba orkaitėje). Taip pat nepatartina ant grotelių kepti krevečių be kiautų. Jos greitai išsausės ir bus neskanios. Daug geriau jas kepti keptuvėje.

czego nie grillować podczas imprez w plenerze, fot. freepik

Kaip pasigaminti vegetariškus grilio patiekalus?

Daugelis žmonių neįsivaizduoja kepimo sezono be jautienos kepsnio, dešrelių ar kiaulienos sprandinės. Bet juos galite pakeisti sveikesniais produktais. Tai ypač svarbu žmonėms, kurie vertina vegetarišką mitybą. Norite sužinoti, ką galima kepti kepsninėje vietoj dešrelių? Galite pasigaminti daržovių iešmelių, kurie taps jūsų vakarėlio puošmena. Jie ne tik bus sveiki ir spalvingi, bet ir skanūs. Taip pat galima kepsninėje kepti įdarytas bagetes su naminiu česnakiniu padažu.

czego nie grillować podczas imprez w plenerze, fot. freepik

Ką geriausia kepti ant grotelių?

Jau sužinojote, ko negalima kepti ant grotelių. Taip pat turime pasiūlymų, ką galima ir naudinga dėti ant grotelių vasaros metu. Pirmasis iš jų – šparagai, kurių sezonas kaip tik yra šiuo metu. Taip paruošti jie tikrai tirps burnoje. Taip pat galite pasigaminti įdarytų pomidorų su fetos sūriu ir žolelėmis. Ant grotelių jie taps sultingi ir aromatingi. Galiausiai siūlome populiarius skrebučius su česnakiniu sviestu, kurie papildys salotas arba taps gardžiu užkandžiu. Kaip matote, gardžių alternatyvų yra iš tiesų nemažai.