Sunku įsivaizduoti Kalėdas be citrusinių vaisių, kurie tapo nuolatine mūsų švenčių tradicija. Apelsinų kvapas ypač primena vaikystę, o ant Kūčių stalo jų negali trūkti. Nepaisant to, juos nulupti, kad sultys neištaškytų, yra tikras iššūkis.
Kiekvienas bent kartą buvo apsitaškęs apelsinų sultimis. Daugelis laukia, kol kas nors kitas jiems nulups šiuos vaisius. Nieko keisto, nes jų nulupimas užima daug laiko. Yra paprastas ir efektyvus būdas neapsitaškyti lupant apelsiną.
Kaip nulupti apelsiną?
Paprastai, norėdami atsikratyti žievės, mes naudojame jėgą ir savo nagus. Greitais judesiais nuplėšiame žievę, palikdami rankas ir drabužius suteptus apelsinų sultimis. Kiti naudoja aštrų peilį, kuris efektyviai pjausto apelsinus ir pagreitina visą lupimo procesą, bet ar tai geriausias sprendimas?
Šakutė veiks daug geriau, nes ji geriausiai atlaiko kietą apelsino žievelę. Tiesiog pradurkite vaisių ir švelniai nuplėškite žievelę kita stalo įrankio puse. Taip greitai ir neapsitaškydami atliksite visą darbą. Verta pridurti, kad per didelės jėgos naudojimas niekada neduos norimo efekto.
Ką daryti su apelsino žievele?
Jei visada metate apelsinų žieveles į šiukšlių dėžę, geriau sustokite. Iššvaistote puikų priedą, kurį vos per kelias minutes galite paversti sirupu arba cukruota žievele šventiniam desertui. Svarbu, kad žievelė prieš naudojimą būtų gerai nuplikyta arba nuvalyta. Smulkiai supjaustytą žievelę geriausia pabarstyti cukrumi.
Nulupta apelsino žievelė taip pat gali būti naudojama valymo priemonėms ruošti. Tiesiog sumaišykite ją su actu ir mišinys padės atsikratyti dėmių nuo virtuvės stalviršių. Žievelės taip pat gali būti naudojamos kaip oro gaivikliai, o patalpintos į medžiaginį maišelį ilgam pripildys spintos ar automobilio vidų savo kvapu.
Apelsinų žievelių panaudojimo galimybės yra neribotos, be valymo, jos gali būti naudojamos ir naminės kosmetikos ruošimui. Tiesiog sutarkuokite žieveles, įberkite cukraus ir įdėkite kokosų aliejaus arba įpilkite alyvuogių aliejaus. Gausite kalėdinį valomąjį šveitiklį, į kurį galėsite įberti meduolių prieskonių ar cinamono.