Atėjus šaltajam metų laikui, mandarinai tampa neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi. Šis saulės oranžinis vaisius ne tik dvelkia artėjančių švenčių nuotaika, bet ir suteikia energijos bei skanų atokvėpį pilkoje kasdienybėje.
Mandarinų sezonas dabar pačiame įkarštyje, tad tai puiki proga mėgautis jų natūraliu skoniu. Vis dėlto, kartais nusiperkame pernelyg rūgščių vaisių, kuriuos valgyti tikrai nėra labai malonu. Laimei, yra vienas paprastas būdas, kuris padės pasaldinti mandarinus.
Sužinokite, kaip šis paprastas, bet efektyvus metodas gali atskleisti visą mandarinų skonio potencialą – ir tai padaryti labai greitai!
Išbandykite šį triuką!
Kai apsiperkate prekybos centre, neturite galimybės paragauti čia siūlomų vaisių ir daržovių. Būtent todėl galite nusipirkti neskanių produktų. Vienas jų – mandarinai, kurie, nepaisant auksinės žievelės, yra rūgštūs. Ar mes pasmerkti valgyti vaisius, kurie nėra labai skanūs? Nieko panašaus! Tiesiog pasinaudokite protinga gudrybe, kuri į mūsų šalį atkeliavo iš Japonijos. Įdėkite vaisius į 40 laipsnių Celsijaus vandenį 10 minučių. Praėjus šiam laikui, įdėkite į šaltą vandenį ir pamirkykite penkias minutes. Temperatūros skirtumas neutralizuos rūgštingumą. Ši paprasta procedūra užtruks 15 minučių, o skonio skirtumas bus nepalyginamas.
Kodėl naudinga valgyti mandarinus?
Žinoma, pirmiausia vertėtų paminėti puikų mandarinų skonį, kuris yra tikrai ypatingas. Maža to, šiuose vaisiuose yra sveikatą stiprinančių savybių. Reguliarus citrusinių vaisių vartojimas padeda kovoti su antsvoriu, diabetu ir net vėžiu. Mandarinuose esantys junginiai, ypač salvestrolis Q40, gali suardyti vėžines ląsteles ir apsaugoti nuo kepenų vėžio. Mandarinai yra naudingi ne tik suaugusiems, bet taip pat ir vaikams: šiuose citrusiniuose vaisiuose gausu vitamino C, kuris padeda stiprinti imunitetą. Mokslininkai teigia, kad mandarinų sultyse esantys vitaminai ir mineralai gerina regėjimą ir užkerta kelią naujų akių ligų vystymuisi. Apibendrindami galime drąsiai teigti, kad mandarinų valgymas, ypač žiemą, yra ypač naudingas mūsų sveikatai!
Nuotraukos: @Canva, @Freepik