Vasarą vyraujanti aukšta temperatūra mus verčia prakaituoti daugiau nei įprastai. Dėl to vidury dienos atsiranda dėmės ant drabužių ir nemalonus kvapas. Atraskite veiksmingą būdą, kurio dėka pamiršite šią problemą. Patikėkite, tai bus geriausias dezodorantas, kurį esate išbandę.
Prakaitavimas yra visiškai normali organizmo reakcija, kuriai daro įtaką daug veiksnių. Šis procesas skirtas vėsinti mūsų kūną ir reguliuoti jo temperatūrą. Tačiau daugeliui žmonių tai yra nemalonus reiškinys. Verta kartą ir visiems laikams atsikratyti šios problemos.
Kodėl prakaitas skleidžia kvapą?
Nemalonus kvapas išsiskiria po to, kai prakaitas liečiasi su oda, o tiksliau su bakterijomis ant jos paviršiaus. Dėl to ant odos susidaro hidrolipidinis sluoksnis, kuris atlieka apsauginę funkciją nuo išorinių veiksnių ir mikroorganizmų. Labai dažnai nutinka taip, kad mūsų prakaitas neturi kvapo, tačiau kartais kvapas būna itin nemalonus. Taip yra todėl, kad kiekvienas kūnas skirtingai reaguoja į savo temperatūrą. Šiam procesui didelę įtaką daro sveikata, kuri labai dažnai lemia padidėjusį prakaitavimą.
Priemonės nuo per didelio prakaitavimo
Visų pirma, reikėtų pasirūpinti reguliaria kūno higiena, o tik tada naudoti antiperspirantus. Po prausimosi geriausia pirmiausia naudoti antiperspirantą, o po to dezodorantą. Tai padidins mūsų atsparumą prakaitui. Verta pridurti, kad kosmetikai nereikia išleisti milžiniškų pinigų, nes viską, ko reikia naminiam dezodorantui pasigaminti, rasite virtuvėje. Norint jį pasiruošti, jums reikia kepimo sodos. Pirmiausia sudrėkinkite rankas vandeniu, o tada ant jų užtepkite nedidelį kiekį miltelių. Tada įtrinkite kepimo sodą į rankas, kol ji visiškai ištirps, o tada įtrinkite ja pažastis. Galiausiai leiskite dezodorantui išdžiūti.
Kaip elgtis su prakaitu?
- Venkite drabužių, pagamintų iš dirbtinių medžiagų, tokių kaip: nailonas arba poliesteris.
- Būkite hidratuoti ir gerkite mažai kofeino ir alkoholio.
- Gerkite dilgėlių, ramunėlių, asiūklių ar šalavijų žolelių užpilus.
- Valgykite lengvą maistą, vaisius ir daržoves.