Sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta makaronų. Net vaikai, kurie dažnai yra neklusnūs ir nenori valgyti, retai atsisako mėgstamiausių spagečių su pomidorų padažu.
Šis patiekalas yra toks skanus ir paprastas, kad, atrodo, neįmanoma jo padaryti neteisingai.
Jei taip galvojate – klystate! Pateikiame kelis patarimus, kurie pagerins jūsų kulinarinius įgūdžius.
Kaip virti spageti makaronus teisingai?
1. Nepervirkite makaronų
Įdėkite spagečius į verdantį sūdytą vandenį ir maišykite.
Jei ant pakuotės rašoma, kad spagečiai turėtų virti 10-12 minučių, tai negarantuoja, kad jie bus tobuli. Svarbiausia – nesusmulkinkite jų.
Įsitikinkite, kad makaronai nepraranda savo formos ir nelimpa vieni su kitais. Pernelyg ilgai verdami makaronai praranda ne tik skonį, bet ir turi didesnį glikemijos indeksą.
Jie virsta greitai angliavandeniais, kurie greitai, bet trumpam laikui jus pasotina.
2. Nenusunkite viso vandens
Palikite nedidelį kiekį vandens, kuriame virė makaronai. Tai pravers, jei reikės atskiesti padažą.
3. Nepilkite padažo ant viršaus
Į keptuvę, kurioje paruoštas padažas, sudėkite nevisiškai išvirtus spagečius. Įpilkite šiek tiek vandens, kuriame buvo virti makaronai.
Tiesiog įsitikinkite, kad padažo nėra per mažai. Gerai sumaišykite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 1-2 minutes.
Padažas nebūtinai turi būti pomidorų, galite padaryti padažą iš alyvuogių aliejaus ir česnakų ar kokį kitą. Kaip norite.
O kaip jūs gaminate spagečius? Gal turite kokių savo slaptų metodų?