Laistykite agurkus ir pomidorus mielių tirpalu ir jie niekada nesirgs!
Jei nenorite naudoti chemikalų, yra ir natūralių būdų, kaip tręšti augalus ir apsaugoti juos nuo ligų.
Instrukcijos:
Pašildykite 3 litrus vandens iki 38 ° C.
Jame ištirpinkite 10 šaukštų cukraus ir 10 g sausų mielių.
Atkreipkite dėmesį, kad indas turėtų būti didesnės talpos nei 3 litrai, nes mielės keliasi ir padidėja 2-2,5 karto.
Palikite mieles kilti 4-10 valandų, kartais tirpalą pamaišykite. Geriausia tirpalą ruošti ryte, kad vakare, atslūgus karščiui, būtų galima laistyti.
Kai mielės iškyla, paimkite kibirą, pripilkite į jį 7 litrus vandens ir 3 litrus mielių tirpalo. Paliekite augalus.
Šiuo tirpalu tręšti galima visus augalus. Agurkai laistomi kas 10-12 dienų, pomidorai ir kitos daržovės – kartą per 15 dienų.
Prieš tręšimą augalus reikia palieti švariu vandeniu, nes bet koks tręšimas atliekamas tik po gero laistymo.
Tokį patį receptą galima naudoti ir trąšoms, kurios pilamos ne ant šaknų, o lapų. Tai bus ne tik trąšos, bet ir įvairių ligų prevencija.
Sveikos mielės nusėda ant jūsų augalų ir sunaikina žalingas bakterijas. Jei gydysite pomidorus ir agurkus mielėmis kas dvi savaites, būkite ramūs – jūsų augalai nesusirgs ir jūs pamiršite, kas yra amaras.
Apipurškę mielių tirpalu lapus rezultatą pastebėsite per dvi ar tris dienas – augalų lapai taps ryškesnės žalios spalvos, atrodys sveikesni, augalas sparčiai augs, aktyviai žydės ir brandins vaisius.
Kada atlikti tokį tręšimą? Purškimas ant lapų būtinai turi būti atliekamas vakare, prieš pat saulėlydį. Tai būtina, kad augalas turėtų laiko įsisavinti visas naudingas medžiagas ir kad saulė nenudegintų lapų.