Home Patarimai Įdėkite visą svogūną į šaldiklį ir prisiminkite šį puikų triuką. Senas būdas, kuris puikiai tinka ir šiandien!

Įdėkite visą svogūną į šaldiklį ir prisiminkite šį puikų triuką. Senas būdas, kuris puikiai tinka ir šiandien!

0
Įdėkite visą svogūną į šaldiklį ir prisiminkite šį puikų triuką. Senas būdas, kuris puikiai tinka ir šiandien!

Noriu pasidalinti vienu puikiu receptu, kuriuo naudotis mane išmokė mano sena močiutė, ir aš jį naudoju iki šiol.

Daugelis žmonių nežino, kad svogūnus, kaip ir kitus ingredientus, galima laikyti šaldiklyje daugelį mėnesių. Ir dėl to nieko ypatingo nereikia daryti.

Tiesiog įdėkite svogūną į šaldiklį ir palikite.

Tačiau svarbiausia yra leisti jam lėtai atšilti – kaip ledams. Svogūnas nepraras savo skonio ar stipraus aromato, tačiau pjaustomas neskleis aštraus kvapo.

Stebuklingas sriubos ingredientas

Mano močiutė į sriubą visada dėdavo tik šaldytus svogūnus.

Ji sakė, kad jų dėka sultinys būna stipresnio skonio ir gražesnės spalvos. Aš darau tą patį, ir mano šeima negali atsisakyti mano sekmadieninių sriubų, pagamintų namuose.

Jei norite vištienos sriuboje panaudoti šaldytą svogūną, darykite taip: visą svogūną įdėkite į šaltą vandenį ir leiskite jam lėtai virti kartu su mėsa. Dėl to sriubos skonis bus dar geresnis!

To mane išmokė senolė: jei svogūnas sušalęs, jo negalima greitai atšildyti, o reikia leisti atšilti iš lėto. Mūsų kaime svogūnai visą žiemą buvo laikomi tvarte, kur užšaldavo, o pavasarį, atšildžius, būdavo gražūs kaip auksas ir sausi.

Kitos alternatyvos:

„Aš šaldytą svogūną išsaugau taip – ypač pavasarį, kai jis ilgai neišsilaiko ir pradeda dygti – paprastai jį supjaustau smulkiais gabalėliais ir troškinu stikliniame inde su šiek tiek aliejaus – tada supilstau į ledo kubeliams skirtas formas ir užšaldau. Užšaldytus kubelius išimu, supilu juos į maišelį ir gaminant naudoju tik vieną ar du kubelius.“, – Lenka M.

„Mano tėvai tai daro taip: šviežius svogūnus supjausto kubeliais, supila į šaldymo maišelius ir ištraukia (arba išspaudžia) kuo daugiau oro iš maišelių ir deda juos į šaldiklį. Kai reikia virti, ima tiek, kiek reikia, o svogūnas būna tarsi šviežias. Jis kvepia ir yra šviežio skonio. Šaldiklyje išsilaiko visus metus.“, – Peteris H.

Tačiau kalbame ne tik apie svogūnų laikymą ilgesniam laikotarpiui. Šis būdas taip pat yra labai praktiškas kasdieniam naudojimui. Jei pjaustydami svogūną nenorite lieti krokodilo ašarų, padėkite jį į šaldiklį 15 minučių. Tada pjaustymas bus visiškai be jokių ašarų.

Kiti mūsų močiučių triukai, kuriuos verta žinoti

Ar norite, kad jūsų stikliniai puodeliai ir indai spindėtų kaip nauji? Šiek tiek šilto vandens sumaišykite su actu ir druska. Šiuo tirpalu išskalaukite stiklinį indą ir tada tiesiog nuplaukite vandeniu. Rezultatas – krištolo skaidrumo stiklas.

Jei nenorite, kad į miltus patektų vabzdžiai ar kandys, įberkite į juos keletą neluptų česnako skiltelių.

Į dirvą įterpkite keletą skiltelių česnako, kad neatsirastų kenkėjų – aš šį būdą naudoju, ypač auginant pelargonijas ir kitus balkoninius augalus, norėdama juos apsaugoti.

Aliuminio keptuvės vėl švytės, jei jose užvirsite vandenį kartu su bulvių ar obuolių žievelėmis. Puikių rezultatų galite pasiekti ir su rabarbarais ar paprastu actu.

Vilnonių drabužių džiovinimas

Geriausias būdas išdžiovinti vilnonį megztinį yra nailoninės kojinės. Įkiškite pėdkelnes į megztinio rankoves ir viršutinę dalį per skylę galvai. Pakabinkite ir palikite džiūti.. Tokiu būdu megztinis neišsitemps ir greičiau išdžius.

10 būdų, kaip kovoti su vabzdžiais

Įdėkite lauro lapų į maišelius su cukrumi, miltais ir visur, kur yra kandžių ir vabalų invazijos pavojus. Tokiu būdu jūs taip pat išgąsdinsite skruzdėles, muses ir kitus vabzdžius.

Druskos nauda

Jei atidarėte pakelį su pienu ar grietinėle, žinokite, kad jų užteks daug ilgiau, jei į juos įbersite šiek tiek druskos. Nedidelis druskos kiekis nepakeis skonio, tačiau sutaupys pinigų. Mano močiutė visada taip darė, kai nenorėjo prarasti brangių pieno produktų.

Jei nusipirkote naują rankšluostį, kurį naudosite pirmą kartą, žinote, koks tai puikus jausmas. Tačiau rankšluosčiai palaipsniui praranda minkštumą ir švelnumą, tampa nemalonūs liesti ir šiurkštūs. Kad išvengtumėte šio jausmo, pirmą kartą, kai skalbsite, įpilkite 1 puodelį druskos. Ji pasirūpins tobula rankšluosčių būkle.

Virtuvės pagalbininkas užuolaidoms!

Kepimo milteliai padeda puikiai išbalinti pageltusias ir senas užuolaidas. Galite įdėti juos tiesiai į skalbimo miltelių skyrių(tikrai užtenka tik šiek tiek kepimo miltelių). Jei užuolaidos labai pageltusios, į skalbimo indą įpilkite apie 5-6 litrus vandens ir suberkite 5 kepimo miltelių pakelius. Leiskite ištirpti, tada pamerkite užuolaidas į vandenį, palikite kuriam laikui ir tada įprastai išplaukite.

Emaliuotos keptuvės laikui bėgant gali patamsėti, o jei maisto likučiai prilimpa prie dugno, tokių indų valymas būna tikrai nelengvas. Valymui naudokite 1 arbatinį šaukštelį sodos, sumaišytos su bet kokiu indų plovikliu. Sumaišykite šį paprastą mišinį ir juo nuvalykite įsisenėjusį indą. Tada tiesiog gerai nuplaukite švariu vandeniu. Siekiant išvengti rudų dėmių emaliuotuose induose, bent kartą per mėnesį juose užvirkite vandens ir acto tirpalą.

Jei norite kruopščiai išvalyti šaldytuvo vidų ir atsikratyti blogo kvapo, geriausias sprendimas yra jį išvalyti su paprasta maistine soda. Sumaišykite 4 šaukštus sodos su 1 litru vandens, supilkite į purškiamą flakoną ir išpurkškite šaldytuvo vidų. Palikite mišinį kurį laiką pabūti, o vėliau tiesiog išvalykite. Šaldytuvas bus higieniškai švarus ir neturės blogo kvapo!

Skalbimo muilas taip pat puikiai pašalina degėsių likučius. Leiskite jam ištirpti nedideliame kiekyje vandens ir nuvalykite keptuvę paprastai ir labai lengvai.

Jei ant viryklės užvarvėjo pienas, pabarstykite jį druska ir uždenkite drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Kvapas nesklis po kambarį ir jūs galėsite lengvai nuvalyti net nešvarų paviršių.

Prieš galandant peilį, kelioms minutėms įdėkite jį į vandens ir druskos tirpalą.

Lengviausias būdas išvalyti mėsmalę yra tiesiog sumalti joje kelias žalias bulves.

Norėdami pašalinti riebias dėmes nuo virtuvės stalo, sumaišykite 3 šaukštus sodos ir 1 puodelį šilto vandens. Supilkite į purškimo funkciją turintį buteliuką, purkškite ant riebių vietų ir palikite 10 minučių. Tada nuvalykite drėgnu skudurėliu, o po to sausai nuvalykite paviršių.

Sėkmės!