Slyvų gėrimas: tai puikus gėrimas, kuris yra ne tik skanus, bet ir gerina virškinimą po sunkaus maisto! Slyvos yra geriausiai žinoma liaudiška priemonė tuštinimosi problemoms.
Tai puikus karštas gėrimas, tinkantis ne tik žiemai ir šaltam orui, bet ir kaip natūrali priemonė nuo vidurių užkietėjimo bei žarnyno valymui, ir ne tik! Šis sveiko gėrimo iš džiovintų slyvų receptas buvo rastas YouTube platformoje.
Kodėl slyvos naudingos jūsų kūnui?
- Pašalina iš organizmo atliekas;
- pagerina išsituštinimą;
- palaiko tinkamą virškinimo funkciją;
- pagerina medžiagų apykaitą;
- sustiprina jūsų imunitetą;
- stiprina kaulus ir kremzles;
- sumažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje;
- palaiko sveiką svorio metimą;
- dažiklis, kuris yra slyvose, yra penkis kartus stipresnis nei beta karotinas, penkiasdešimt kartų efektyvesnis ir vitamino E, o vitamino C yra dešimt kartų daugiau nei citrinoje;
- atnaujina kepenų ląsteles;
- slyvos naudingos inkstų gerai būklei;
- kovoja su blogomis bakterijomis;
- gerina atmintį;
- lėtina senėjimo procesą;
- kovoja su uždegimu;
- slyvos yra diabeto prevencija.
Jums reikės:
- 15 džiovintų slyvų;
- 500 ml vandens;
- tarkuotos citrinos žievelės;
- cinamono (nebūtina);
- medaus;
- cukraus (pagal skonį).
Ką daryti:
Slyvas galite naudoti su kauliukais arba be jų. Pirmiausia gerai jas nuplaukite.
Dėkite į sietelį ir nuplaukite po šilto vandens srove. Į puodą supilkite vandenį, suberkite slyvas ir palikite kelias valandas pastovėti, kad susigertų vanduo ir slyvos išbrinktų.
Tada leiskite joms virti 15 minučių, kol jos visiškai suminkštės.
Jei norite, galite įdėti tarkuotos citrinos žievelės ir cinamono. Išpilstykite gėrimą su slyvomis į puodelius, pagardinkite medumi ir mėgaukitės.
Kiti slyvų valgymo privalumai:
Jos turi profilaktinį poveikį įvairioms problemoms, tokioms kaip hemorojus. Organizmui detoksikuoti slyvas naudokite 1 valandą prieš valgį.
Jos daugiausiai žinomos todėl, nes yra naudingos virškinamojo trakto sveikatai, t. y. jos veiksmingai padeda nuo vidurių užkietėjimo, pavyksta reguliariai tuštintis. Jos apsaugo smegenis nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.
Mokslininkai mano, kad jos yra naudingos širdies ir kraujagyslių sveikatai, tačiau turi ir priešvėžinį poveikį. Jose yra daug kalio, kuris padeda palaikyti normalų kraujospūdį ir taip sumažina širdies ligų riziką.
Dėl gausybės antioksidantų, tokių kaip beta karotinas, slyvos yra labai paklausus maistas. Jose esančios skaidulos atlieka svarbų vaidmenį mažinant cholesterolio kiekį.
Džiovintos slyvos nėra pernelyg kaloringos, nesukelia staigių cukraus kiekio kraujyje šuolių, todėl naudojamos lieknėjimo dietose. Įdomu tai, kad jose esančios skaidulos neleidžia per daug įsisavinti cukraus į kraują.
Įrodyta, kad jos skatina sotumo jausmą, o tai yra gerai, nes po dietinio valgio jos pasotina, tad nepriaugsite svorio. Jos taip pat puikiai tinka kaulų sveikatai, o jų vartojimas sumažina osteoporozės riziką.
Slyvų vartojimas apsaugo nuo kaulų retėjimo moteris po menopauzės.
Jų vartojimas sumažina neigiamą spinduliuotės poveikį kaulų masei, todėl žmonės, kuriems taikoma tokia terapija, tikrai turėtų jas įtraukti į savo mitybą. Jos skatina šlapimo išsiskyrimą, yra naudingos gydant reumatą, aterosklerozę ir anemiją.
Paaiškėjo, kad jos yra puikus grožio priežiūros sąjungininkas. Slyvos lėtina tokius procesus kaip plaukų slinkimas ir priešlaikinis odos senėjimas. Galima sakyti, kad slyvos yra išskirtinis maistas sveikam senėjimui.
Dabar jau žinote svarbiausią informaciją apie slyvas.
Video pamoka: