Home Patarimai Gydytoja pasakojo, kam ir kodėl nereikėtų valgyti šaltienos

Gydytoja pasakojo, kam ir kodėl nereikėtų valgyti šaltienos

0
Gydytoja pasakojo, kam ir kodėl nereikėtų valgyti šaltienos

Šaltiena – daugelio žmonių mėgstamas užkandis, dažnai puošiantis šventinį stalą.

Ir ne veltui! Mat tokiame naminiame produkte gausu vitaminų, naudingųjų rūgščių, kurios teigiamai veikia nervų sistemą, daro teigiamą poveikį odos elastingumui ir stiprina imuninę sistemą.

Tačiau ne visi gali valgyti tokį patiekalą, nors jame gausu įvairių mikroelementų.

Apie tai plačiau papasakojo gydytoja endokrinologė Jelena Surakshina.

Ji pabrėžė, kad svarbu laikytis maisto gaminimo subtilybių. Jei sultinys buvo paruoštas iš didelio kiekio kaulų ir riebios mėsos, blogojo cholesterolio kiekis gerokai per didelis. Toks patiekalas neabejotinai turės neigiamą poveikį kraujui, širdžiai ir kraujagyslėms.

Be to, tokio patiekalo neturėtų valgyti ir tie, kurie turi problemų dėl viršsvorio.

Jei šaltienos pagrindą sudaro kiaulienos sultinys, gali kilti problemų su šlapimo pūsle.

Problemas gali išprovokuoti prieskoniai, kurių nemažai dedama ruošiant tokį užkandį. Dėl to labai apkraunamas skrandis ir sudirginama gleivinė.

Gydytoja pažymėjo, kad tokį patiekalą galima valgyti ne dažniau kaip kartą per savaitę, jei iš tiesų nėra rimtesnių sveikatos problemų. Be to, porcija neturėtų viršyti 150 gramų.