Norite praleisti mažiau laiko virtuvėje? Šios naudingos gudrybės padės greičiau ir lengviau paruošti patiekalus!
1. Puikus patarimas patiekiant načos
Įdėkite į dubenį nedidelę taurę. Tuomete dubenį pripildykite načos traškučiais, o į taurę įpilkite padažo.
2. Paprastas virtų bulvių lupimas
Įpjaukite žalias bulves per vidurį ir virkite kaip įprasta. Kai bulvės išvirs, nupilkite karštą vandenį. Tuomet bulves užpilkite šaltu vandeniu ir lengvai jas nulupsite pirštais.
3. Vyšninių pomidorų pjaustymas
Vyšninius pomidorus padėkite ant mažos lėkštės ir uždenkite kita identiška lėkštute. Tada aštriu peiliu perpjaukite per tarpą, likusį tarp lėkštelių. Padaryta! Vyšniniai pomidorai supjaustyti per pusę.
4. Česnako susmulkinimas
Didesniu peiliu prispauskite česnaką prie pjaustymo lentelės, žievelė savaime atsiskirs. Tada paprasčiausiai susmulkinkite jį šakute, česnako net nereikės pjaustyti.
5. Imbiero šaknies nulupimas
Imbiero šaknims nulupti peilio net nereikia. Tam galite naudoti arbatinį šaukštelį.
6. Citrinų sultys
Jei norite citrinų sulčių, sulčiaspaudė nėra reikalinga. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai kelis kartus pavolioti citriną ant stalviršio, tada dantų krapštuku ją pradurti ir paspausti.
7. Braškių stiebelių atsikratykite šiaudeliu
Paimkite šiaudelį ir pradurkite juo braškę iš apačios į viršų. Tokiu būdu lengvai atsikratysite braškių stiebų.
8. Valgomieji ledų keksiukai
Apverskite keksiukų formą aukštyn kojomis ir paskleiskite tešlą ant jos dugno. Iškepkite, apverskite iškeptus pyragėlius ir užpildykite jų vidų ledais.
9. Greitos bandelės su nutela
Paskleiskite sluoksniuotą tešlą gabaliukais ant kepimo formos ir aptepkite juos nutela. Susukite tešlos gabaliukus ir kepkite. Skanaus.
10. Kaip greitai atskirti baltymus ir trynius?
Šiam tikslui geriausiai tinka plastikinis butelis. Įmuškite į jį kiaušinį ir tada švelniais paspaudimais išstumkite baltymus.
11. Kiaušinių lupimas
Sudėkite virtus kiaušinius į indą, įpilkite šalto vandens ir uždarykite. Papurtykite kiaušinius ir nupilkite vandenį. Kiaušinius nulupsite labai greitai.
12. Kiaušinio kepimas
Įdėkite kiaušinį į šaldymo kamerą. Kai užšals, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir dėkite į keptuvę.
13. Dešrelės pjaustymas
Kiaušinių pjaustyklę galima panaudoti ne vien tik kiaušiniams. Taip pat ja galite pjaustyti grybus, sviestą, dešreles, bulves ar vaisius.
14. Kivių lupimas
Kiviui nulupti nereikia peilio. Viskas, ko jums reikia, yra šaukštelis arba puodelis.
1.
2.
Ar šios gudrybės jums pasirodė naudingos?
Vaizdo įrašas: