Virtų burokėlių skonis ir maistinė vertė dažnai tampa nepakeičiama daugelio patiekalų dalimi, tačiau jų virimas dažnai yra ilgos kantrybės reikalaujanti užduotis. Laimei, egzistuoja paprasta gudrybė, kuri gali ženkliai sutrumpinti burokėlių virimo laiką, išsaugant jų skonį ir maistines medžiagas.
Jei šią metodiką būtume žinoję anksčiau, būtume sutaupę nemažai laiko virtuvėje! Atraskite šį išmanų triuką ir paspartinkite savo kulinarinius procesus.
Paprastai, burokėlius reikėtų virti maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Maži burokėliai gali būti išvirti per 30-40 minučių, tuo tarpu didesni gali užtrukti iki 60 minučių. Norėdami patikrinti, ar burokėliai jau išvirė, įdurkite juos peiliu arba šakute. Jei jie yra minkšti ir peilis lengvai sminga, vadinasi, burokėliai yra išvirę. Po virimo juos galima atvėsinti po šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti odelę.
- Pirmiausia gerai nuplaukite burokėlius.
- Nupjaukite burokėlių galus.
- Puode užvirinkite vandenį.
- Sudėkite burokėlius.
- Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį cukraus.
- Įpilkite pusę šaukšto acto.
- Tai užtikrins, kad išvirti burokėliai bus ryškios spalvos ir saldūs.
- Virdami burokėlius nedėkite druskos.
- Jei įbersite druskos, burokėliai praras vertingas maistines medžiagas.
- Verdami burokėliai neskleis nemalonaus kvapo, jei į puodą įdėsite juodos duonos plutą.
Taip pat į vandenį įmeskite kelis ledo kubelius.
Ši gudrybė užtikrins, kad burokėliai išvirs greičiau.
Virkite ant silpnos ugnies.
Nevirkite burokėlių pernelyg ilgai, nes priešingu atveju jie praras spalvą ir skonį.
Išvirtus burokėlius sudėkite į šaltą vandenį. Tai padės lengviau nulupti burokėlius.
Sėkmės!