Patyrusios šeimininkės negali išsiversti be česnako. Jis suteikia ypatingą prieskonį mėsai, užkandžiams, padažams ir garnyrams. Net keptuvėje sudėję česnaką, pajusite, kaip jis prisotina aliejų savo nuostabiomis natomis, kurios paskui bet kurį ingredientą užpildo aromatais.
Profesionalūs virėjai žino, kad norint geriausio rezultato, kurio dėka produktas išskiria savo kvapus ir sultis, geriausia jį tarkuoti smulkia tarka.
Tačiau tik šis procesas yra gana sunkus, ypač jei turite ilgus nagus. Norėdami sutarkuoti visą produktą be nuostolių, galite naudoti įdomią gudrybę: apvyniokite tarką maistine plėvele arba uždėkite ant jos plastikinį maišelį.
Taip jūs apsaugosite manikiūrą, o pabaigoje gausite visą sutarkuotą česnaką, ir jums nereikės vargti, plaunant tarką.
Kaip greitai nulupti česnaką?
Nupjaukite kietą česnako galvos pagrindą, tada išardykite skilteles ir sudėkite į indelį. Uždėkite dangtelį ir gerai purtykite 30-60 sekundžių. Viskas, dabar jūs galite gaminti mėgstamus patiekalus iš česnako.
Kaip atsikratyti česnako kvapo?
Labai dažnai eteriniai aliejai, esantys česnake, susigeria į rankų odą, palikdami nemalonų kvapą. Pasirodo, kad šio nemalonumo galima išvengti. Prieš smulkindami česnaką, palaikykite peilį po tekančiu šaltu vandeniu.
Taip pat galite naudoti senamadišką būdą: nusiplaukite rankas su skalbimo muilu, ir nemalonus česnako kvapas išnyks.