Turiu vieną draugę Valerą, kuri dirba išskirtinai rudenį. Pavasarį ir vasarą ji gyvena kaime, o rugsėjį grįžta žiemoti į miestą. Ji sako, kad per tris mėnesius lengvai uždirba metų pajamas. Pagrindinis jos pajamų šaltinis yra graikiniai riešutai.
KAIP IŠLUKŠTENTI GRAIKINIUS RIEŠUTUS
Po ilgų pokalbių man pavyko sužinoti viską, kaip užsidirbti pinigų iš graikinių riešutų. Norint užsidirbti pinigų, nereikia turėti didžiulės riešutmedžių plantacijos.
Vidutiniškai suaugęs riešutmedis gali duoti iki 100 kg vaisių. Bet toks medis, kurio kamieno apimtis ne mažiau kaip 1 m, turi augti mažiausiai 20 metų. Bet gali praeiti ir visi 30, ir net daugiau. 10–20 metų vaismedis per sezoną gali duoti tik 20–30 kg graikinių riešutų.
Daug kas priklauso nuo to, kaip auga graikinis riešutas, kokiomis sąlygomis, kokiame plote. Svarbų vaidmenį vaidina įvairovė ir oro sąlygos. Yra daugybė niuansų. Ir galų gale svarbu ne surinktų kilogramų skaičius, o patys branduoliai.
Jie yra tie, kurie rinkoje parodo komercinę vertę.
Todėl sodinti riešutų plantacijas ir tikėtis greito rezultato neverta. Ar galima tikėtis didelių pinigų, jei jūsų sode auga keli seni vaismedžiai?
Taip elgiasi mano draugė Valera. Ankstyvą rudenį, kai ateina laikas rinkti graikinius riešutus, ji masiškai juos superka nelukštentus. Jie nėra brangūs, svarbiausia pasirinkti veislę su plonu apvalkalu. Tada ji namuose gliaudo riešutus ir juos parduoda brangiau.
Riešutai su lukštais laikomi sausoje, vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje, drobiniuose maišeliuose arba medinėse dėžėse. Jei vaisiai geri, iš 3 kg neskaldytų riešutų gaunama beveik 2 kg branduolių.
Bet kaip išlukštenti graikinius riešutus, nepažeidžiant branduolio? Jei jų yra daug, šiems tikslams geriau naudoti specialius prietaisus. Tam yra mechaniniai ir buitiniai riešutų gliaudytojai.
Geriausias būdas namie atidaryti riešutą yra įprastas stiklinis butelis.
Šiems tikslams tinka šampano ar alaus butelis. Ant butelio kaklelio uždėkite riešutą ir plaktuku stuktelėkite smailiausią jo dalį. Stenkitės tolygiai paskirstyti smūgio jėgą ir būkite atsargūs!
Tokiu būdu jums pasiduos net kiečiausi lukštai, paliekant šerdį nepažeistą. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai švelniai padalinti lukštą.
Norėdami gauti daugiau informacijos apie tai, kaip išlukštenti graikinį riešutą, žiūrėkite vaizdo įrašą.
Nuluptus branduolius galima laikyti 1-2 mėnesius kambario temperatūroje. Laikant ilgesnį laiką, jie praranda savo skonį ir gali supūti.
Tikimės, kad šis riešutų gliaudymo būdas padės pasiekti maksimalių graikinių riešutų perdirbimo rezultatų.