Nė viena šventė neapsieina be silkės. Ją mėgstame valgyti tiek atskirai, tiek pagardintą įvairiausiomis daržovėmis ar riešutais.
Populiariausias silkių patiekalas yra „silkė pataluose”. Ši žuvis yra skani, tačiau, kaip ir bet kurią kitą žuvį, ją paruošti yra sunku.
Perskaitę šį straipsnį, sužinosite, kaip kuo greičiau ir be didelių sunkumų išdaryti silkę.
Silkės išdarinėjimas per kelias minutes:
Pirmiausia pasiruoškite savo darbo vietą, kad jums būtų patogu sukapoti silkes. Kad būtų dar geriau, ant pjaustymo lentelės uždėkite plastikinį maišelį.
Kai baigsite doroti silkę, lentelė neturės žuvų kvapo.
Norėdami pradėti doroti silkę, nupjaukite jos galvą ir uodegą, tada jau galėsite doroti vidurius.
Dabar perpjaukite silkės pilvą.
Atidarykite silkės pilvą ir išimkite vidurius.
Uždėkite perpjautą silkę ant lentelės ir tvirtai paspauskite ją delnu.
Tuomet jums lengviau seksis suimti silkės kaulų ašaką. Raskite ją netoli uodegos.
Suimkite ašaką nuo uodegos ir patraukite – taip ištrauksite kaulus iš silkės.
Dabar galėsite lengvai supjaustyti silkę į gabalėlius.