Paprastas triukas, kuris tikrai pagerina skonį. Štai kodėl geriausi virėjai nerekomenduoja nuplauti išvirtų makaronų po tekančiu vandeniu.
Anksčiau makaronai buvo gerokai prastesni. Gaminami iš mažiau kokybiškų miltų, todėl po virimo juos reikėjo nusunkti. Ir perlieti šaltu vandeniu, kad jie šie nesuliptų.
Dabar makaronų kokybė nepalyginamai geresnė. Net ir už nedidelę kainą kiekviena namų šeimininkė gali nusipirkti įvairių, puikios kokybės makaronų.
Šiais laikais perkamų makaronų nereikia nuplauti. Tie, kurie ragavo makaronų itališkuose restoranuose, pastebėjo, kad panašių produktų skonis yra gana skirtingas. Kodėl taip yra?
Dažnai pasitaikanti klaida, kad šeimininkės neparuošia makaronų tinkamai. Jos išmeta svarbiausią dalyką- vandenį, kuriame virė makaronai.
Kodėl toks naudingas vanduo kuriame virė makaronai, ir kodėl jo nereikia išpilti.
Tiesa ta, kad šis vanduo turi daug krakmolo ir maistinių medžiagų.
Tai yra geriausias pasaulyje natūralus pomidorų ir kitų padažų tirštiklis.
Kai kurie virėjai šį vandenį vadina „skystu auksu“. Galų gale, naudojant šį vandenį, paprastas patiekalas gali būti išskirtinis.
Jums tereikia supilti reikiamą kiekį vandens kuriame virė makaronai į nedidelį puodą, įdėti pomidorų padažo. Šviežios žoleles ir česnako pagal skonį. Užvirkite.
Tada į makaronus supilkite paruoštą padažą. Patikėkite, šis patiekalas bus paruoštas taip lengvai ir paprastai, kaip ir itališkame restorane.