Nors gali atrodyti, kad bulvių košės ruošimas yra visiškai elementarus, tačiau gamindami šį garnyrą neretai darome nemažai klaidų. Taigi, kokios jų yra pačios dažniausios?
Pasirenkamos netinkamos bulvės
Bulvių rūšių yra tikrai daug, tačiau bulvių košei labiausiai tinka tokios, kuriose yra ne mažiau nei 13% krakmolo. Tokios bulvės kur kas greičiau išverda.
Bulvės dedamos į šaltą vandenį
Bulves sudėkite į puodą tik tada, kai vanduo yra užviręs, nes priešingu atveju bulvių košė bus ne tokio ryškaus skonio.
Bulvės pasūdomos virimo pradžioje
Jei bulvės pasūdomos pačioje virimo pradžioje, gali pakisti ruošiamo patiekalo tekstūra ir skonis. Kad taip nenutiktų, druskos įberkite tik baigiant virti.
Bulvės per vėlai trinamos
Kartais pirmiausia įpilama pieno, o tik tada pradedama trinti bulves. Vertėtų daryti atvirkščiai, nes tai gali užtikrinti vienalytę bulvių košės konsistenciją.
Pilamas šaltas pienas
Jei ruošiant bulvių košę pilamas nepašildytas pienas, bulvių košės spalva gali tapti melsva ar pilkšva. Jei siekiate, kad garnyras atrodytų estetiškai, pirmiausia pieną pašildykite.