Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Daugelio daromos klaidos, šaldant uogas žiemai

Sezoninės uogos ir vaisiai leidžia jais mėgautis tik trumpą laiką. O mes, žinoma, norime to ilgiau. Taigi, pats laikas padėkoti šaldiklio išradėjams. Nepaisant to, laimingi šaldiklio savininkai dažnai gali pasigirti nebent tik beskoniais ledukais, nes uogas jie šaldo netinkamai.

uogas

Šiame straipsnyje papasakosime apie pagrindines klaidas, šaldant uogas. Pavyzdžiui, yra gana paplitusi klaidinga nuomonė, kad uogas pakanka nuplauti ir sudėti į šaldiklį, tada viskas įvyks „savaime“. Deja, rezultatas paprastai nieko nedžiugina. Čia pateikiamos kelios bendros gairės, po kurių pateikiamas vaizdo įrašas su patarimais.

Tinkamas uogų šaldymas

Pakuotė ir data

Reikėtų naudoti indelius arba specialius vakuuminius maišelius. Jie sulaiko kvapus, kurie plinta net esant minusinei temperatūrai. Maistinė plėvelė arba paprasti maišeliai, laikomi šaltyje, praranda elastingumą ir lengvai plyšta, ypač jei į juos supakuota daug produktų. O kitų produktų kvapo prisigėrusios braškės nėra labai geros, ar ne? Data padės tiksliai žinoti, kada uogos buvo užšaldytos.

uogas

Didelė porcija

Svarbu nustatyti, kiek jums reikia vieno ar kito produkto vienu metu. Jei ištraukiate didžiulį gabalą kažko, atitirpinate, paimate dalį ir vėl padedate į šaldiklį, tada gali atsisveikinti su šiuo produktu. Pakartotinai užšaldžius uogas, jos praras ir struktūrą, ir skonį. Labai paprasta su mažesniais kiekiais: vienos porcijos nepakanka, imkite kitą!

Užšaldymo greitis

Šaldiklių specialistai rekomenduoja viską užšaldyti greitai. Manoma, kad kuo greičiau produktas užšąla, tuo mažesni ledo kristalai susidaro produkto audiniuose, taip išsaugant jų struktūrą. Todėl, jei jūsų šaldiklyje yra „greito užšaldymo“ funkcija, primygtinai rekomenduojame ją naudoti.

uogas

Uogas šaldome su cukrumi

Panagrinėkime dar vieną įdomų būdą, naudodami braškių pavyzdį, kuris, mūsų nuomone, nusipelno ypatingo dėmesio. Tam reikės braškių ir cukraus, daugiau jokių triukų. Pagal skonį dedama cukraus, nuo dviejų iki trijų ar daugiau šaukštų kilogramui uogų. Tai priklauso nuo jūsų skonio.

  • Braškes gerai nuplaukite, pašalinkite visus kotelius, jei norite, nusausinkite. Kiekis nesvarbu, galite užšaldyti tiek uogų, kiek norite.

uogas

  • Įdėkite šiek tiek uogų į patogų indą ir įmaišykite cukrų. Tai galite padaryti mediniu šaukštu. Braškės išleis sultis – viskas gerai.

  • Braškes perkelkite į plastikinį indą, kuriame jos bus laikomos. Perkelkite uogas kartu su sultimis, galite jas net truputį sutrinti. Dabar sudėkite indelius į šaldiklį.

uogas

Norėdami tiksliai suprasti, kaip ir ką daryti, žiūrėkite žemiau pateiktą vaizdo įrašą.

Jei esate sauso šaldymo šalininkas, rekomenduojama įsiminti šią rekomendaciją. Paruoštas braškes būtinai išdžiovinkite ant popierinių rankšluosčių, tada vienu sluoksniu išdėliokite jas ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardą. Sudėkite viską į šaldiklį. Po to sušalusias uogas surinkite mentele ir sudėkite į vakuuminį maišelį. Taip braškės gerai išlaikys formą ir ilgai nepraras savo naudingųjų savybių.

Visada atminkite, kad uogų šaldymas yra atsakingas procesas. Ir tik nuo jūsų priklauso, kokias uogas valgysite visą žiemą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Nedėkite šių žaisliukų ant kalėdinės eglutės: jie jau pasenę ir nepatiks Gyvatei

Iki žiemos švenčių liko visai nedaug laiko! Todėl jau dabar verta galvoti, kaip papuošti kalėdinę eglutę. Specialistai teigia, kad, kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje,...

Kaip suvilioti kiekvieną Zodiako ženklą?

Kaip suvilioti kiekvieną Zodiako ženklą? Atraskite jų slaptąjį kodą Ar norite sužinoti, kaip pavergti kažkieno širdį, remiantis jų Zodiako ženklu? Kiekvienas ženklas turi unikalų asmenybės...
---