Daiginti kviečiai nėra naujiena, ne mokslinis atradimas, jie buvo naudojami dar senovėje, žmonės turi sukaupę daug patirties, juos naudojant profilaktikai ir gydymui. Grūdai yra neveiklus organizmas, kuriame tam tikra energija yra kaupiama po apvalkalu, kad galėtų tęsti savo gyvavimą. Tai atsitinka daiginimo momentu – prasikalus naujam augalo daigui.
Tam gamta suteikia viską, kas yra vertingiausia gimusio jauno augalo mitybai: fermentus ir kitas vertingas medžiagas. Naudodami kviečių gemalus, mes vartojame patį vertingiausią gamtos maistą.
Štai ką apie kviečių gemalus rašo tyrinėtojas Eni Wagmoras: „Didelis 20 metų atliktas eksperimentinis darbas visiškai patvirtina kviečių daigų, šio natūralaus gyvenimo eliksyro, stimuliuojamąjį poveikį žmogaus kūno vystymosi koordinavimui, efektyvumui bet kuriame amžiuje, medžiagų apykaitos aktyvinimui ir poveikį nervų sistemai“.
Neseniai mokslininkai sužinojo, kad kviečių daigai yra genialūs valytojai, jie išvalo iš organizmo gyvybiškai pavojingus sąvartynus ir šiukšles, suteikdami pirminę gamtos suteiktą švarą. Jie sugeba ištirpinti žarnyne susidariusį glitimą ir apsaugoti nuo baisios ligos – vėžio.
Čia pateikiama mokslininkų ir natūropatų išvada apie daigų naudojimo naudą:
- Jie sureguliuoja, atstato ir stabilizuoja teisingą gyvybinių kūno funkcijų veikimą bet kuriame amžiuje.
- Jie atjaunina ir stabilizuoja visas kūno sistemas.
- Ištirpina įvairius piktybinius ir gerybinius navikus, polipus ir miomas.
- Praturtina kraują deguonimi.
- Padidina kūno ištvermę deguonies trūkumui.
- Padidina kūno ištvermę šalčiui.
- Slopinti įvairias infekcijas ir uždegiminius procesus.
- Pašalina ląstelių atliekas, nuodus, cholesterolio perteklių ir kitas kenksmingas medžiagas iš organizmo.
- Sustiprina imunitetą.
- Atstato regėjimo aštrumą.
- Gydo žaizdas.
- Atkuria pažeistus plaukus.
- Stiprina visą širdies ir kraujagyslių sistemą.
- Skatina aktyvų ilgaamžiškumą.
- Palaiko ir nuramina žmogaus sielą.
Visų grūdų daigai yra naudingi, tačiau geriau rinktis kviečius, kurie turi daugiausiai naudingų medžiagų gydymui ir profilaktikai, ir yra patogūs paruošimui. Žemiau pateikiami 2 šių grūdų daiginimo būdai.
1 būdas. Daiginimui paimkite 80–100 g kviečių, 2–3 kartus nuplaukite tekančiu vandeniu. Pažeistus ir neprinokusius grūdus išmeskite. Nuplautus kviečius ne daugiau kaip 2–3 cm sluoksniu paskleiskite porceliano ar kituose induose.
Tada šiuos kviečius užpilkite vandeniu, kad viršutinį grūdų sluoksnį vos liestų vandens paviršių. Visa tai uždenkite marle. Svarbiausia yra suteikti grūdams drėgmę, orą ir šilumą – iki 22 laipsnių.
Po 24-30 valandų kviečiai parodys baltus daigus. Kai jie tampa 2-3 milimetrų ilgio, kviečius reikia vėl nuplauti. Tai ir yra daiginti kviečiai. Kad būtų patogiau naudoti, turite juos sumalti mėsmalėje arba su kavamale.
Tokie daiginti kviečiai sukramtomi – lėtai ir atsargiai, pavyzdžiui, per vieną minutę sukramtykite 1 arbatinį šaukštelį, tuo pačiu atlikdami 50-60 kramtymo judesių. Tai yra pagrindinis procesas, kada organizmas gauna natūralų eliksyrą, kuris susidaro burnoje.
Tie, kurie sunkiai sukramto daigintus kviečius, gali tai daryti kitaip: į susmulkintus kviečius įpilkite 1–1,5 puodelio vandens, išmaišykite iki vientisos masės, tada išspauskite – bus kviečių pienas, kuris taip pat yra labai naudingas.
2 metodas. Vakare užpilkite 2 šaukštus kviečių stikline vandens (porcija numatyta vienam asmeniui) ir palikite per naktį. Kviečius rinkitės iš kietų rūšių. Ryte nupilkite vandenį, nuplaukite grūdus, vėl nupilkite vandenį ir pastatykite stiklainį 45 laipsnių kampu aukštyn kojomis, prieš tai uždengę stiklainį marle ir uždėję gumytę.
Kadangi grūdai išmirkę, jie pasiskirsto išilgai stiklinės sienelių, o marlė neleidžia jiems išbėgti. Po kelių valandų grūdai išsikals, juos reikia perplauti ir… viskas paruošta. Tokiu pačiu būdu galite daiginti ne tik kviečius, bet ir kitus grūdus.