Universali daržovė, yra cukinija! Begalo skanus receptas, kurį mėgsta mano šeima ir artimieji.
Pristatome dar vieną receptą su cukiniją su tikrai fantastišku skoniu.
Kepta cukinija su česnako riešutų padažu ant stalo galės konkuruoti net su mėsa – tai ir originalus užkandis, ir tuo pat metu gausios salotos!
Sudėtis:
1 vidutinė cukinija
3 skiltelės česnako
1 vidutinė petražolių krūva
½ šaukštai. graikiniai riešutai
kepimo aliejus kepimui ir padažu
druskos pagal skonį
Paruošimas:
Nuplaukite cukinijas ir nulupkite sėklas bei odą, jei daržovė yra pakankamai prinokusi. Jei naudojate jauną cukiniją, nei žievelės, nei sėklos nereikia valyti.
Įkaitinkite augalinį aliejų didelėje keptuvėje ir sudėkite cukinijos gabalus taip, kad jie tilptų į vieną sluoksnį. Kepkite cukinijas ant vidutinio karščio iki auksinės rudos spalvos. Negalima pernelyg perkepti, kad gabalai nepavirstų į košę. Jei nėra pakankamai didelės keptuvės, kepkite cukinijos dalis.
Perspauskite česnaką , nuplaukite supjaustytas petražolės. Sutraiškykite riešutus. Sumaišykite česnakus, petražoles ir riešutus, druskos dėkite pagal skonį, įlašinkite keletą lašų augalinio aliejaus.
Sumaišykite padažą su cukinijomis ir švelniai sumaišykite.