Ar bulvių virimo vanduo dažniausiai patenka į jūsų kriauklę? Nesijaudinkite, greitai sužinosite, kaip jį naudingai panaudoti. Nuo šiol niekas nebus švaistoma!
Gana mažai kalbama apie tai, kad bulvių vandenį galima panaudoti. Šiame skystyje gausu krakmolo ir vertingų mineralų, naudingų mūsų organizmui. Taigi, ar jums įdomu, kaip galite jį panaudoti?
Bulvių vanduo – tikras lobis
Pradžioje reikia atkreipti dėmesį į tai, kad bulvių vanduo gali būti naudojamas ne tik virtuvėje, bet ir buityje ar kosmetikoje. Pirmasis ir populiariausias bulvių vandens panaudojimo būdas – jo įmaišymas į padažą kaip tirštiklio. Pakanka įdėti vos kelis šaukštus, kad skystas padažas būtų nuostabiai kreminis. Vandenyje esantis krakmolas suriš visas medžiagas, o mineralai teigiamai veiks mūsų organizmą, plaukus ir odą. Bulvių vandenį galima naudoti kaip plaukų skalavimo priemonę, kuri suteiks žvilgesio ir šilkinio glotnumo. Verta paminėti, kad krakmolo pripildytas vanduo gali būti naudojamas kasdieniniam valymui. Kalkių nuosėdos ir rūdys neturi jokių šansų prieš šį natūralų preparatą.
Makaronų vanduo
Kaip ir bulvės, makaronai taip pat palieka krakmolingą vandenį, kurį galima naudoti įvairiais būdais. Be to, kad jis dedamas į padažus, kad jie sutirštėtų, verta paminėti, kaip gerai jis purena tešlą. Geriausi kepėjai neįsivaizduoja, kaip duona ar bandelės gali būti gaminamos be makaronų vandens. Kepiniai yra daug puresni ir subtilesni, jei į juos įpilame šiek tiek skysto vandens. Kita vertus, jei jums sunku virškinti ankštinius augalus, gali tekti pakeisti jų paruošimo būdą. Tereikia ankštines daržoves per naktį pamirkyti makaronų vandenyje ir jos taps draugiškesnės pilvukui.