Neseniai buvo manoma, kad sviestas sukelia daugiau žalos nei naudos.
Sakoma, kad per didelis šio produkto naudojimas gali sukelti širdies kraujagyslių aterosklerozę.
Bet ar šis teiginys yra teisingas?
Tibeto gyventojai, visame pasaulyje žinomi ilgaamžiai, kasdien vartoja ėriukų pieno aliejų su druska ir žaliąja arbatą. Kas žino, gal šis gėrimas yra raktas į gerą sveikatą ir įspūdingą gyvenimo trukmę.
Nepriklausomai nuo to, kas buvo, tikrai nėra verta pašalinti sviestą iš kasdienės dietos ir mes jums pasakysime kodėl.
GERA KŪNO ALYVA
Sviestas – vitaminų E, D, C ir A šaltinis. Kaip žinote, už pastarojo vitamino įsisavinimą iš produktų atsakingos riebalų rūgštys, kurių yra svieste. Paprasčiau tariant, norint gauti kuo daugiau naudos iš morkų, turite naudoti šią daržovę derindami su aliejumi.
Sviesto riebalų rūgštys, patekusios į kūną, nėra kaupiamos riebaliniuose audiniuose ir pilnai patenka į kūno energijos tėkmę.
Sviestas turi daug antioksidantų, kurie užkerta kelią aterosklerozės ir net vėžio vystymuisi.
Sviestas – jodo šaltinis, kuris taip pat gerai absorbuojamas organizme.
Tai buvo sviesto populiarumo mažėjimas margarino naudai, kuri tapo pagrindine gūžinio protrūkio (skydliaukės padidėjimo) priežastis praėjusio amžiaus pradžioje.
Gydytojai rekomenduoja vartoti sviestą vaikams nuo viduriavimo ir nuo vidurių užkietėjimui suaugusiems.
Didelis vitamino K2 kiekis svieste neleidžia vystytis kariesui ir osteoporozei. Kitas labai naudingas sviesto ingredientas yra butiratas.
Ši medžiaga padeda sumažinti kenksmingą cholesterolio kiekį organizme ir padidina jautrumą insulinui įspūdingu 300%.
Be abejo, naudingiausias yra naminis sviestas arba aukštos kokybės pirktinis.
Deja, šiandien vis dažniau randame informacijos apie maisto pavojus, tačiau, kaip matote, yra ir gerų naujienų.