Papasakosime, kur reikia laikyti pieną. Paprastai jį ranka pasiekiame kiekvieną dieną, o panaudoję nesąmoningai dedame į šaldytuvo dureles. Kaip paaiškėjo, verta atkreipti dėmesį į tai, kur tiksliai stovi pienas. Tai daro didelę įtaką jo šviežumui ir skoniui. Todėl, jei laikote jį durelėse, darote didelę klaidą.
Ar verta gerti pieną?
Jau daug metų tarp specialistų vyksta arši diskusija, ar reikia gerti pieną. Vieni skatina tai daryti, kiti atgraso. Tačiau šio gėrimo tyrimai duoda įdomių rezultatų. Piene yra daug vitaminų, įskaitant A, B12, C, D ir K bei mineralų, tokių kaip kalcis, kalis, magnis ir fosforas. Jų dėka pienas mažina osteoporozės, hipertenzijos, storosios žarnos vėžio, taip pat išeminės širdies ligos riziką. Įdomu tai, kad dieta, kurioje gausu kalcio, slopina apetitą, o tai padeda numesti svorio. Pieno negali vartoti žmonės, alergiški laktozei, turintys skrandžio ir žarnyno problemų. Todėl parduotuvėse galite rasti įvairių standartinio pieno pakaitalų.
Kur laikyti pieną?
Dažniausiai šaldytuvo durelės pasirenkamos todėl, kad ten esančios lentynos puikiai atitinka butelio ar kartoninės pakuotės formą. Tačiau šioje vietoje likęs pienas kiekvieną kartą atidarius šaldytuvą yra veikiamas temperatūros svyravimų. Uždarius dureles temperatūra šaldytuve kurį laiką išlieka aukštesnė. Atidarytą pieno buteliuką ar kartoninę dėžutę reikia laikyti 2–4 laipsnių temperatūroje. Ideali vieta yra vidurinė arba apatinė šaldytuvo lentyna. Šis nedidelis, bet reikšmingas pokytis pagerins gėrimo šviežumą. Skirtumą pajusite iš karto. Taip turi būti laikomi ir pieno produktų likučiai, pavyzdžiui, jogurtai, kefyras ir grietinė.