Ar dažnai atsitinka, kad iškepus mėsą ji tampa sausa ir kieta?
Nebūtina naudoti sudėtingų marinatų, kad išlaikytumėte mėsą sultingą. Tiesiog pavoliokite gabalėlį mėsos kepimo sodoje ir palikite jį šaldytuve 3-5 valandoms.
Prieš kepdami, kruopščiai nuplaukite. Mėsa taps labai minkšta ir tiesiog tirps jūsų burnoje.
Kaip dar galima panaudoti sodą virtuvėje?
Tai kepimo miltelių pakaitalas. Nugesinkite su actu.
Su soda plaukite vaisius ir daržoves, kad jie būtų visiškai švarūs nuo bakterijų ir chemikalų.
Šaukštelis sodos, įdėtas į verdantį vandenį su vištiena, pagreitins virimo procesą.
Žuvų kvapas nuo rankų išnyks, jei patinsite jas su soda.
Omletas bus daug puresnis, jei trims kiaušiniams pridėsite pusę šaukštelio sodos.
Kad sumažintumėte patiekalų su pomidorais rūgštingumą, įdėkite šiek tiek sodos.
Soda kaip viena geriausių valymo priemonių
Į klozetą supilkite sodos stiklinę, palikite valandą, tada patrinkite ir nuplaukite.
Naudokite sodą valyti kriauklę, dušą, vonią, plyteles.
Sumaišykite sodą su vandeniu ir purkškite ant langų bei veidrodžių, kad juos nuvalytumėte.
Soda nesunkiai pašalina aliejų iš lėkščių, puodų, keptuvių!
Išvalykite kilimus: užpilkite sodos ant dėmių ir leiskite pastovėti kelias valandas (arba visą naktį). Tada tiesiog kilimus išdulkinkite.
Į skalbimo mašiną įdėkite šiek tiek sodos. Skalbiniai bus dar švaresni.
Vandens ir sodos pasta puikiai valo metalinius paviršius.
Soda valo batus ir pašalina nemalonų kvapą.
Soda puikiai sugeria visus nemalonius kvapus.
Soda puikiai valo šaldytuvą, mikrobangų krosnelę, viryklę ir kitus virtuvės prietaisus.
Soda plaukite butelius, kuriuos planuojate pakartotinai naudoti.
Soda atkemša kanalizaciją. Supilkite ją į kriauklę ir leiskite pastovėti keletą valandų. Tada nuplaukite tekančiu vandeniu.
Soda gerai valo papuošalus.