Geriausias receptas!
Ingredientai:
- agurkai
- žalumynai pagal skonį
- česnakai
- aitrieji pipirai
Paruošimas:
- Nuplaukite agurkus ir žalumynus.
- Į indo dugną įdėkite žalumynus, keletą skiltelių česnako, krapų, petražolių, aitriųjų pipirų pagal skonį.
- Užpilkite visą stiklainį agurkais.
- Į vieną litrą šalto vandens dėkite 2 šaukštus druskos.
- Ištirpinkite druską vandenyje ir užpilkite ant agurkų.
- Pastatykite agurkų stiklainius į vėsią vietą 2,5 paros.
- Galite valgyti tokius iš karto, tačiau norint išsaugoti ilgesniam laikui ir užkonservuoti, nupilkite sūrymą ir jį užvirkite.
- Supilkite karštą sūrymą į stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti.
- Kai atvės, sudėkite stiklainius į šaldytuvą. Po savaitės galėsite valgyti.
Taip paruošti agurkai puikiai tiks kaip užkandis, padažams ar sriuboms ruošti.
Skanaus!