Home Patarimai 9 maisto produktai, kurių nerekomenduojama valgyti esant tuščiam skrandžiui

9 maisto produktai, kurių nerekomenduojama valgyti esant tuščiam skrandžiui

0
9 maisto produktai, kurių nerekomenduojama valgyti esant tuščiam skrandžiui

Rytas – tai laikas, kai organizmas atsibunda. Todėl pusryčiams geriau suvalgyti ką nors skanaus. Tai padeda pakelti nuotaiką visai likusiai dienai.

Tačiau verta prisiminti, kad kai kurie maisto produktai gali būti kenksmingi, jei valgomi esant tuščiam skrandžiui.

  1. Visi saldūs produktai

Viskas, kas turi daug cukraus, skatina didelį insulino išsiskyrimą. O tai gali jums sukelti cukrinį diabetą. Todėl geriau vengti pusryčių, kuriuos sudaro saldumynai.

  1. Rūkyta mėsa

Jei mėgstate pusryčiaudami valgyti sumuštinius su dešra, geriau jų atsisakykite. Taip yra todėl, kad rūkytose dešrose yra daug druskos, prieskonių ir konservantų. Tai gali sukelti skrandžio negalavimus, nes suerzina skrandžio sieneles.

  1. Bananai

Nors jie yra sveiki vaisiai, bet kaip pusryčių pasirinkimas nėra pats tinkamiausias. Viskas dėl juose esančio magnio, kurio šiuose vaisiuose yra tikrai daug. Jei tokį maistą vartosite tuščiu skrandžiu, galite išprovokuoti rimtas širdies ligas.

  1. Kepiniai

Čia kalbama konkrečiai apie kepinius iš mielinės tešlos. Jie provokuoja dujų susidarymą žarnyne, o tai sukelia pilvo pūtimą.

  1. Daržovės

Šviežios daržovės dirgina skrandžio sieneles ir gali sukelti gastritą.

  1. Apelsinų sultys

Apelsinų sultys yra sveikas maistas, tačiau jas vartoti tuščiu skrandžiu labai pavojinga. Citrusiniuose vaisiuose yra rūgščių, kurios gali išprovokuoti opas.

  1. Kava

Daugelis žmonių įprato gerti šį žvalumo suteikiantį pusryčių gėrimą. Bet geriau kuo greičiau jo atsikratyti. Kava sukelia skrandžio sulčių išsiskyrimą, o tai dirgina žarnyną.

  1. Kriaušės

Skaidulos, kurių gausu šiuose vaisiuose, taip pat gali pažeisti skrandžio sieneles.

  1. Jogurtas

Šis produktas yra labai sveikas, ypač jei tai natūralus jogurtas, tačiau jo griežtai nerekomenduojama valgyti esant tuščiam skrandžiui. Jame yra rūgščių, kurios dirgina virškinimo traktą.

Ką galima valgyti pusryčiams?

Sveiki pusryčiai – tai baltymai, sudėtiniai angliavandeniai ir vitaminai. Pavyzdžiai – kiaušiniai ir košės, sumuštiniai su sūriu, riešutai ir uogos.

Tai gali būti ir dribsniai, pavyzdžiui avižinė košė su nedideliu gabalėliu vištienos ir pan.

Kalbant apie žvalumo suteikiančius gėrimus, su jais geriau palūkėti. Praėjus pusvalandžiui po pusryčių galima išgerti puodelį arbatos arba kavos.