Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

7 klaidos virtuvėje, kurios gali kainuoti jūsų sveikatą

Kiekvienai namų šeimininkei virtuvė yra vieta, kurioje ji parodo savo talentus, jos karalystė, kurioje veikia tik jos įstatymai. Dauguma jų yra paveldimi iš mamų ir močiučių arba yra sugalvoti savarankiškai. Tačiau dažnai viena ar kelios maisto gaminimo, laikymo ir pjaustymo taisyklės neatitinka higienos standartų. Pasitikrinkite, ar nedarote šių klaidų.

Viena pjaustymo lenta viskam

Patartina turėti bent dvi pjaustymo lentas: daržovėms bei vaisiams ir mėsai. Bakterijos iš mėsos dažnai nebūna visiškai išplautos ir gali patekti į kitus maisto produktus. Pageidautina rinktis plastikines lenteles, nes jas lengviau valyti ir jos nesugeria maisto sulčių bei kvapo taip, kaip medinės lentelės.

Žalio maisto ar tešlos ragavimas

Varškės pyragas

Tai griežtai draudžiama. Nevirtame maiste gali būti bakterijų, galinčių sukelti apsinuodijimą maistu. Pavyzdžiui, miltuose, įmaišytuose į tešlą.

Rankų nenusiplovimas

Jei dirbate su skirtingais produktais, prieš kiekvieną kitą gaminimo etapą nusiplaukite rankas šiltu vandeniu ir muilu.

Mėsos atšildymas tiesiai ant stalo arba vandenyje ir nuplovimas

Bakterijos klesti esant 4–60 ° C temperatūrai, todėl geriausia atšildyti mėsą šaldytuve arba mikrobangų krosnelėje. Ir geriau jos neplauti, o nuvalyti sausu popieriniu rankšluosčiu, nes po plovimo pavojingos bakterijos gali paplisti kriauklėje, ant indų ir kitų daiktų.

Bandymas patikrinti, ar maistas nesugedęs

šaldytuvo

Jei yra nors menkiausias įtarimas, kad produkto galiojimo laikas pasibaigęs, geriau jį nedelsiant išmesti ir nebandyti virškinimo organų stiprumo.

Prieš dedant maistą į šaldytuvą, palaukimas, kol jis atvės

Karštas maistas šaldytuve

Jūs jau žinote temperatūrą, kurioje patogeninės bakterijos plinta. Karštas maistas ne šaldytuve gali būti ne ilgiau kaip 1–2 valandas, kitaip rizikuojate sugadinti jo skonį ir užsidirbti apsinuodijimą maistu. Pikniko metu naudokite nešiojamąjį šaldytuvą.

Indų plovimo kempinėlių nekeitimas

Tai nešvariausi daiktai virtuvėje. Kempinėlėse visada gyvena daugybė bakterijų. Nepatingėkite jų dezinfekuoti bent kartą per dieną ar dvi ir keisti kas 2 savaites.

Švara yra raktas į sveikatą. Kurios iš šių taisyklių jau laikotės?

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---