Yra žinoma, kad negalima iškepti kiaušinių, neįmušant lukšto ir negalima paragauti arbūzo, prieš tai jo nesupjaustant. Deja, supjaustyti arbūzą nėra lengva.
Kaip greitai, paprastai, gražiai supjaustyti arbūzą? Kaip nustebinti svečius ir padaryti, kad būtų patogu valgyti ir nereikėtų išsitepti lipniomis sultimis?
Šiandien siūlome skaitytojams 8 originalius arbūzo pjaustymo būdus. Pasirinkite bet kurį iš jų ir išbandykite!
ARBŪZO PJAUSTYMAS
Šaškių lenta
Nupjaukite abu galus. Arbūzą perpjaukite per pusę, išilgai vertikalios ašies. Iš abiejų šonų nupjaukite po trečdalį žievelės.
Tai darydami, palikite siaurą žievelės juostelę viduryje. Taip bus patogu paimti arbūzą už žievelės. Supjaustykite skiltelėmis.
Supjaustę skiltelėmis, atsargiai perdėkite į lėkštę ir išdėstykite juos šachmatų lentos principu. Toks patiekimas atrodo neįprastai, o gabalėlius patogu paimti, nesusitepus sultimis.
Valtis
Šis metodas yra šiek tiek panašus į ankstesnį. Bet pjaustyti yra šiek tiek lengviau. Bet ir nepatogiau, nes valgant reikia šakutės.
Arbūzą perpjaukite per pusę. Nupjautą pusę padėkite ant stalo ir vėl perpjaukite pusiau. Minkštimą nuo žievės atskirkite peiliu, padarydami savotišką valtį.
Supjaustykite minkštimą į skilteles. Išdėstykite jas šachmatų lentos principu žievės laivelyje.
Ploni trikampiai
Arbūzą perpjaukite pusiau, tada perpjaukite dar į dvi dalis.
Perpjaukite ketvirčius išilgai į tris lygias skilteles. Po to padėkite dalį ketvirčio ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite į trikampius, kuriuos patogu paimti į rankas.
Kalėdų eglutės
Šis metodas kūrybiškai plėtoja ankstesnį metodą. Supjaustę ketvirtadalį arbūzo į dideles skilteles, kaip aprašyta aukščiau, dar padarykite du išilginius pjūvius kiekvienos skiltelės žievėje.
Atskirkite nuo minkštimą nuo žievės. Ir supjaustykite likusį arbūzą vienodo storio gabalėliais. Gauti kūriniai atrodo labai vaizdingai, tarsi mažos eglutės, kurias patogu paimti už žalio kamieno.
Kubeliai
Supjaustykite arbūzą į 2–3 cm storio diskus. Nupjaukite žievelę. Likusį minkštimą padalykite į 2 centimetrų dydžio kubelius.
Po to kubelius perkelkite į indą. Patogiam valgymui jums reikės iešmelių ar šakutės.
Šiaudeliai
Man asmeniškai patinka šis metodas labiau nei kiti ir idealiai tinka šventėms darbe. Arbūzo pusę reikia supjaustyti maždaug 2 centimetrų storio diskais.
Tada pakartokite procedūrą, supjaustydami šiaudeliais.
Rezultatas – „arbūzų lazdelių“ rinkinys, kurį patogu valgyti, suėmus už žievės galo.
Amerikietiškas pjaustymo metodas
Šis metodas nelabai skiriasi nuo ankstesnio. Pusę arbūzo padėkite ant pjaustymo lentos nupjauta puse žemyn ir švelniai pašalinkite visą žievę.
Tada pakartokite procedūrą iš aukščiau pateikto punkto. Supjaustytą arbūzą uždenkite tinkamu dubeniu ir apverskite, viena ranka laikydami pjaustymo lentelę, kita – dubenį.
Amerikietiško stiliaus arbūzo pjaustymas atrodo įspūdingai, tačiau norint patogiai valgyti, reikėtų pasirūpinti įrankiais.
Krepšelis
Šis metodas tinka tikriems estetams, kurie turi daug laisvo laiko. Kad krepšelis būtų tolygesnis, atlikite išankstinį žymėjimą.
Norėdami tai padaryti, ant arbūzo užklijuokite lipnią juostą ir uždėkite norimą raštą. Tada aštriu peiliu supjaustykite išilgai modelio kontūro ir nuimkite likusią juostelę.
Iš arbūzo pašalinkite visą minkštimą. Jei tai padarysite apvaliu ledų šaukštu, gausite mielus arbūzo kamuoliukus. Sumaišykite juos su uogomis ir vaisių gabalėliais. Užpildykite krepšelį gautu mišiniu. Šis arbūzas bus bet kurio stalo žvaigždė!
Toks skanėstas maloniai atsigaivins karštą vasaros dieną ir nepakenks net besilaikantiems dietos.
Valgant arbūzus, mums trukdo sėklos: sėklas pašaliname peiliu ir išspjauname, o tada kartu su žievelėmis išmetame į šiukšliadėžę. Tai didelė klaida! Pasirodo, kad arbūzų sėklos yra ne tik valgomos, bet ir labai naudingos! Skanaus!