Gyvename ir mokomės!
Kas gali būti lengviau, nei išvirti makaronus? Pasirodo, kad tai gerai padaryti tikrai nėra taip lengva.
Verdant makaronus, daugelis žmonių daro įvairiausių klaidų, kurios savo ruožtu neleidžia 100 procentų atskleisti sotaus patiekalo kokybės ir skonio galimybių.
- Per šaltas vanduo ir netinkamas perliejimas
Tai turėtų būti verdantis vanduo.
Jokiu būdu negalima makaronų suberti į šaltą vandenį. Jis visada turėtų būti arba labai karštas, arba beveik verdantis.
Geriausia makaronus įdėti, kai vandenyje pradeda kilti dideli burbuliukai.
Be to, negalima perlieti makaronų šaltu vandeniu (taip kai kurie žmonės daro, kad makaronai nesuliptų). Toks veiksmas gadina patiekalo skonį, nes visas krakmolas nuplaunamas.
Tinkamai paruošti makaronai patys neturėtų sulipti.
- Per ilgas virimo laikas ir virimas su dangčiu
Verdant uždengti nereikia!
Daugelis žmonių tiesiog paprasčiausiai perverda makaronus. Idealiu atveju makaronus reikėtų išimti iš vandens tuo metu, kai jų viduje dar yra šiek tiek neišvirusios dalies. Tik tokie makaronai įgeria padažą ir išlaiko visą malonų skonį. Geriausia griežtai laikytis ant gaminio pakuotės nurodyto virimo laiko.
Taip pat nepamirškite, kad verdant makaronus dangtis naudojamas tik tuo metu, kol vanduo užverda. Virimo metu griežtai nerekomenduojama makaronus uždengti dangčiu.
- Druska pagal skonį
Druska nėra dedama pagal skonį.
Tai visiškai neteisingas požiūris. Yra labai specifinė druskos pridėjimo norma. Tai yra 10 gramų 100 gramų makaronų.
Druska į vandenį dedama vos pradėjus virti – nei anksčiau, nei vėliau. Jokiu būdu negalima druskinti ką tik sudėtus virti makaronus, nes tai greitai atvėsina vandenį.
- Per mažai vandens
Mažai vandens yra blogai.
Tai dar viena labai dažnai daroma klaida. Į makaronus įpylus per mažai vandens, makaronai iš išorės išvirs daug greičiau, nei iš vidaus.
Be to, gaminant šį maistą, kai trūksta vandens, indas persisotina krakmolu, o tuomet labai tikėtina, kad makaronai pradės skleisti kartumą.
- Verdama daugiau – „Atsargai“
Valgyti reikia iškart!
Makaronus reikia išvirti ir valgyti nedelsiant, išskyrus keletą kitų specialiai ruošiamų patiekalų. Jokiu būdu neturėtumėte virti makaronų atsargai, o juo labiau juos padėti ilgesniam laikymui į šaldytuvo lentyną. Patiekalas tikrai praras skonį!
- Per ilgas laikymas vandenyje
Negalima palikti makaronų brinkti vandenyje!
Makaronai visada turi būti pusiau virti! Praktika rodo, kad dauguma tautiečių per daug ilgai šį produktą laiko dideliame kiekyje vandens. Tai reiškia, kad iškart po virimo juos reikia nukošti kiaurasamtyje.
Jei neatliksite tokios paprastos procedūros, labai greitai tešlos gaminys išbrinks, taps nepatraukliu maistui ir praras visą savo gerą skonį.
- Pigios makaronų rūšys
Pigūs makaronai tinka tik sriubai.
Nesirinkite pigių rūšių makaronų savo pagrindiniam patiekalui. Atminkite: patys pigiausi makaronai tinka tik kaip salotų ar sriubos sudedamoji dalis.
Pasigaminę tokius makaronus, tikrai neapsinuodysite, tačiau patiekalo skonis ir išvaizda visiškai nebus tokia, kokios jūs tikėjotės!