Home Patarimai 6 priežastys valgyti daugiau grybų

6 priežastys valgyti daugiau grybų

0
6 priežastys valgyti daugiau grybų

Grybai yra puikus pavyzdys to, kad „nereikia vertinti knygos pagal jos viršelį“. Taip, labiausiai paplitę grybai neabejotinai nusipelno jų rinkimo, pirkimo ir dėjimo į patiekalus (ir ne tik į picą, nors tai ir labai skanu!)

Štai šešios priežastys, kodėl turėtumėte valgyti daugiau grybų

angliavandeniai

Juose yra vitamino D

Grybai yra vienintelis maisto produktas, kuriame yra vitamino D – maistinės medžiagos, kurios nėra lengva rasti daugelyje dažniausiai vartojamų maisto produktų. Taip yra todėl, kad grybai, veikiami ultravioletinių spindulių, gali gaminti vitaminą D.

Jie turi unikalų skonį

Grybų skonis apibūdinamas kaip „umami“. Tai japoniškas žodis, reiškiantis „malonų pikantišką skonį“ ir vadinamas penktuoju ryškiu skonio pojūčiu. Todėl jie idealiai tinka kepti ant grotelių be papildomų ingredientų, o vėliau juos galima patiekti ant bandelių kartu su mėsos muštiniu mėsainio viduje.

Jie turi daug seleno

Grybai yra vienas iš gausiausių seleno šaltinių. Tai mineralas, kuris jūsų organizme veikia kaip antioksidantas, apsaugantis ląsteles nuo pažeidimų, galinčių sukelti ligą. Selenas taip pat vaidina svarbų vaidmenį imuninėje sistemoje.

Jie puikiai tinka maltai mėsai

Dėl savo unikalaus skonio ir mėsos tekstūros, taip pat dėl ​​galimybės gerai ištirpti farše, grybai yra idealus produktas tam tikrai faršo daliai pakeisti, t.y. sumažinti maltos jautienos (arba maltos kiaulienos, vištienos ar kalakutienos) kiekį, kurį naudojate skirtinguose receptuose. Naudodamiesi šiuo puikiu būdu, taip pat sumažinsite savo gaminyje esančias kalorijas ir riebalus.

Gamindami maistą prisiminkite šias santykio rekomendacijas:

Mėsainiai ir mėsos pyragas: naudokite 25% grybų ir 75% maltos mėsos.

Tacos: naudokite 50% grybų ir 50% maltos mėsos.

Makaronų padažai: naudokite 70% grybų ir 30% maltos mėsos.

Jie gali padėti numesti svorį

Grybai turi labai mažai kalorijų. Vienoje porcijoje iš penkių baltųjų pievagrybių arba vieno viso pievagrybio yra tik apie 20 kalorijų! Be to, jie yra skanūs! Viename žurnalo „Appetite“ paskelbtame tyrime žmonės, grybais pakeitę mėsą per pietus, sumažino kalorijų ir riebalų kiekį, tačiau pranešė, kad jaučiasi tokie sotūs ir patenkinti, tarsi valgytų mėsą.

Tai ekologiška kultūra

Grybai auginami uždarose patalpose, jiems nereikia saulės šviesos, didelių žemės ūkio naudmenų ar didelio kiekio vandens. Todėl, pakeisdami mėsą grybais savo mityboje, jūs tausojate gamtą ir padedate išlaikyti ekologišką aplinkos būklę.