Atrodytų, kas gali būti lengviau nei pagaminti kiaušinienę? Į karštą keptuvę įmušėme porą kiaušinių ir juos apkepėme, viskas. Tačiau iš tikrųjų paruošti kiaušinienę yra sunkiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Netgi toks nereikšmingas patiekalas praranda skonį, jei kepant nesilaikoma elementarių taisyklių.
Ar manote, kad maistas turėtų būti gražus? Man tai yra būtina sąlyga tiek mano paties kulinariniuose nuotykiuose, tiek restoranų meniu. Tai taip pat taikoma kiaušinienei. Daugelis nesivargina ir tiesiog iškepa vieną ar kelis kiaušinius. Nors patiekalą galima papildyti įvairiais ingredientais, pavyzdžiui, šonine, sūriu, pupelėmis.
Klaidos, kurių reikia vengti kepant kiaušinienę
Klaida nr. 1: augalinio aliejaus naudojimas
Dauguma žmonių kiaušinius kepa saulėgrąžų aliejuje. Be jokios abejonės, su juo galima gaminti kiaušinienę. Tačiau patiekalas gaunasi daug skanesnis, kepamas svieste. Savaime suprantama, kad sviestas turi būti kokybiškas ir skanus. Priešingu atveju kiaušinienė gali turėti nemalonų kvapą.
Klaida nr. 2: kepimas ant didelės ugnies
Negalima kepti kiaušinių ant stiprios ugnies: visas aliejus užvirs ir patiekalas sudegs. O dėl silpno kaitinimo kiaušiniai keps lėtai ir tolygiai.
Klaida nr. 3: neteisingai įmušate kiaušinius
Kiaušinius reikia įmušti kuo arčiau įkaitintos keptuvės dugno, kad trynys neišsiskirstytų.
Klaida nr. 4: baltymai kepa netolygiai
Kiaušinio trynys ir baltymas turi skirtingą konsistenciją. Be to, baltymų sluoksniai taip pat skiriasi struktūra. Viena produkto dalis yra tankesnė ir plonesnė, kita – storesnė. Atitinkamai baltymai kepa netolygiai. Kad kiaušinio baltymas būtų tolygiai iškepęs, jį reikia apipjauti aplink trynį, kad pasiskirstytų.
Klaida nr. 5: druska beriama netinkamai
Taip, žinoma, reikia pasūdyti kiaušinius. Tiesa, dauguma žmonių negalvoja, kaip ir kada tai padaryti. Pirmiausia turite įberti šiek tiek druskos į įkaitintą sviestą. Tada turėtumėte užberti šiek tiek druskos ant baltymų. Jokiu būdu negalima trynio pabarstyti druska. Tokiu atveju ant jo susidarys baltos dėmės, kurios sugadins patiekalo išvaizdą.
Klaida nr. 6: kepti svogūnų laiškai
Svogūnų laiškai ir kiaušinienė kartu yra puikus tandemas. Žalumynai patiekalui suteikia nuostabų skonį ir aromatą. Bet juos kepti yra klaida. Paskutinę akimirką, kai baltymai jau sustings, įberkite svogūnų laiškų, uždenkite ir palikite porai minučių. Esant aukštai temperatūrai, žalumynai perduos savo skonį kiaušiniams.
Daugeliui kiaušinienė yra tradicinė dienos pradžia. Pasinaudoję šiais patarimais, esate visiškai pasirengę padaryti tikrą kulinarinį šedevrą! Venkite šių klaidų ir turėsite tobulą patiekalą: skanų, burnoje tirpstantį ir gražų.
Skanaus!