Buitinė technika visiškai pakeitė mūsų požiūrį į namų ruošos darbus. Virtuvėje buitinė technika suteikė daugiau praktiškumo ir komforto kasdieniame šeimos gyvenime. Kombinuota orkaitė yra geras to pavyzdys, nes konvekcinės orkaitės, palyginti su senesnėmis orkaitėmis, optimizavo daugelį gaminimo aspektų.
Tai gana nauja technologija, palyginti su buitinės technikos kūrimo istorija, ir galbūt dėl sudėtingo pavadinimo gali kelti abejonių potencialiems pirkėjams. Skaitykite toliau ir sužinosite, koks tai įrenginys ir kokie privalumai perkant tokį modelį.
Kas yra konvekcinė orkaitė?
Iš esmės konvekcinėje orkaitėje yra turbinų kamera šilumai cirkuliuoti. Tai yra, ši technologija sukuria karšto oro srautus, kurie padeda gaminti maistą. Tokiu būdu šiluma cirkuliuoja tolygiau, apgaubdama maistą spinduliuote, nukreipta į lėkštės dugną.
Svarbiausias konvekcinės orkaitės atributas šiuo atveju – karšto oro turbo-recirkuliatoriaus praktiškumas. Taigi, lyginant su tradicinėmis ir senesnėmis orkaitėmis, ši technologija leidžia išvengti temperatūros kameroje svyravimų, leidžia greičiau kepti santykinai žemesnėje temperatūroje.
Verta paminėti, kad greitis, kokiu konvekcinė orkaitė kepa maistą, yra neprilygstamas, nes cirkuliacinė sistema suteikia procesui lankstumo. Taigi mėsos, duonos ir konditerijos gaminių gamyba apskritai tampa labiau optimizuota dėl greito kaitinimo ir didelio produktyvumo derinio.
Kokie yra konvekcinės orkaitės pasirinkimo privalumai?
1. Sutrumpina gaminimo laiką
Šio tipo orkaitės turi galimybę sutrumpinti kepimo laiką. Naudojant sistemą, pagreitinančią karšto oro cirkuliaciją kameros viduje, šildymas yra 20% greitesnis nei įprastuose prietaisuose. Tai leidžia žmogui sutaupyti laiko ir, pavyzdžiui, dujų ar energijos sąnaudų.
2. Tolygiai gamina maistą
Kaip jau minėjome, aptariamoje orkaitėje naudojama konvekcinė technologija, kuri užtikrina vienodą patiekalų kepimą, nereikia nuolat keisti jų padėties kameros viduje. Kadangi gaminimo procesas yra sausesnis, gauname ir traškesnius patiekalus, kurie yra skanesni ir gražesnės išvaizdos.
Kad būtų aiškiau, tradicinė orkaitė gamina patiekalą iš apačios į viršų, o tai reiškia, kad šildytuvai dažniausiai yra apačioje. Tai kepimo būdas, kuris visada pasiteisino, tačiau kai kuriose vietose yra šalčiau, o kai kuriose – karščiau.
3. Dirbant išskiria mažiau šilumos
Gaminant konvekcinėje orkaitėje taip pat nereikia labai aukštos temperatūros. Taip yra dėl to, kad toks įrenginys leidžia atlikti įvairias temperatūros reguliavimo funkcijas. Todėl yra galimybė praplėsti savo patiekalų ir receptų repertuarą, nes yra variacija nuo 65°C iki 230°C – skirtingai nei įprastoje orkaitėje, kurioje temperatūra prasideda nuo 160°C.
4. Padaro patiekalus kokybiškesnius
Jau kalbėjome apie kokybiškesnę keptą mėsą ir sausus produktus. Tačiau pyragai ir pyragaičiai taip pat yra populiarūs receptai gaminant konvekcinėje orkaitėje, nes cirkuliuojantis karštis tolygiai ištirpdo riebalus ir daug greičiau sukuria garą.
Tai yra du pagrindiniai aspektai, kurių reikia norint užtikrinti, kad patiekalai būtų idealaus dydžio ir tekstūros. Duona geriau kyla, o maisto tekstūra yra daug lengvesnė nei kepant tradicinėje orkaitėje.
5. Taupo energiją
Be visų iki šiol pateiktų privalumų, naudojant konvekcinę orkaitę sutaupoma iki 50% mažiau energijos, lyginant su kitomis orkaitėmis, kuriose ši technologija nenaudojama. Tik svarbu nepamiršti, kad kameros veikimo metu neužblokuotumėte oro srauto, kad paruošimas vyktų kuo puikiausiai. Taigi, net nedenkite maisto aliuminio folija!
Dabar, kai žinote daugiau apie namų konvekcinę orkaitę, kodėl gi neišbandžius technologijos, kuri pagerins jūsų patiekalų kokybę ir nustebins visus skaniais patiekalais? Tikrai mažiau laiko praleisite virtuvėje ir taip pat sutaupysite pinigų.