Home Patarimai 5 liaudies receptai peršalimui gydyti

5 liaudies receptai peršalimui gydyti

0
5 liaudies receptai peršalimui gydyti

Nuo neatmenamų laikų žmonės vaistines žoleles vartojo norėdami gydytis nuo negalavimų, stiprinti sveikatą ir susidoroti su negalavimais. Seni receptai padės ir šiuolaikiniame pasaulyje: su jų pagalba bus lengviau susidoroti su peršalimo simptomais.

Gydomosios žolės yra vertingas būtinų vitaminų ir mineralų šaltinis, kuriuo kiekvienas gali apsirūpinti visiems metams ir panaudoti sveikatai gerinti. Mūsų svetainės ekspertai rekomenduoja pasidomėti, kokios žolelės padės palengvinti peršalimą ir greitai atsistoti ant kojų.

1. Peršalimo ligų profilaktikai šalto oro laikotarpiu ir esant užsikrėtimo rizikai naudojamas čiobrelių antpilas. Norėdami tai padaryti, 1 arbatinį šaukštelį džiovintų arba šviežių žolelių užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite 15 minučių. Užpilas geriamas bet kuriuo paros metu, pagal skonį įpilant citrinos sulčių arba medaus.

2. Su peršalimo simptomais susidoroti padės ir medetkų bei ramunėlių nuovirai. Šios žolės yra antimikrobinės ir raminančios. Žolelės lygiomis dalimis užpilamos verdančiu vandeniu, palaikomos 10 minučių, nukošiamos ir geriamos kaip arbata. Siekiant sumažinti uždegiminį procesą, į nuovirą dedama liepžiedžių ir erškėtuogių.

3. Peršalimo metu pravers serbentų lapų nuoviras. Juose yra daug vitamino C, naudingo ir reikalingo sergant peršalimu. Šaukštelis lapų užplikomas stikline verdančio vandens, o lapeliai taip pat dedami į mėgstamą arbatą.

4. Peršalimo ligoms gydyti tinka ir paruoštas nuoviras iš vaistažolių išinio. Jie išmatuojami lygiomis dalimis ir užpilami verdančiu vandeniu, leidžiant pritraukti 10–15 minučių. Norėdami tai padaryti, paimkite ramunėlių, citrinžolių, erkėtrožių uogų, serbentų lapų, medetkų žiedų.

5. Su peršalimo simptomais susidoroti padės ir šalavijų antpilas. Žolelė pasižymi antimikrobinėmis savybėmis, teigiamai veikia savijautą, taip pat malšina skausmo simptomus gerklėje. Mažomis porcijomis geriamas šalavijų nuoviras, iš džiovintų žolelių daromas antpilas skalavimui.