Kiekvienas moka virti kiaušinius. Ir kas čia tokio sunkaus? Įmeskite kiaušinius į vandenį, palaukite ir nulupkite juos. Tačiau net ir tokį lengvą patiekalą galima patobulinti keliomis gudrybėmis. Tobulumui ribų nėra!
Mano močiutė jaunystėje gyveno bendrabutyje. Ten ji sėmėsi išminties iš patyrusių namų šeimininkių. Jai papasakojo, kaip tinkamai išvirti kiaušinius, kad jie išvirtų tolygiai, o lukštas nepriliptų prie baltymo. Ji pasidalino savo žiniomis su manimi, o aš dalinuosi su jumis. Keista, bet žinomi virėjai dabar dalijasi tuo, ką žinojau jau daugelį metų!
Kaip virti kiaušinius: patyrusių namų šeimininkių patarimai
Pavoliokite ant stalo
Kad kiaušinis išvirtų tolygiai, prieš gamindami jį pavoliokite ant stalo. Kitas variantas – švelniai perverti apvalkalą plaukų segtuko platesniu galu. Tik po to dėkite kiaušinį į vandenį.
Įpilkite druskos arba sodos
Ar yra buvę taip, kad lukštenant kiaušinį lukštas prilimpa prie baltymo? Kad taip nenutiktų, į puodą vandens įberkite šiek tiek sodos ar druskos. Išvirus kiaušinį nedelsdami panardinkite į šaltą vandenį.
Nuvalykite teršalus
Šios taisyklės laikosi visos patyrusios namų šeimininkės ir profesionalūs virėjai. Būtinai nuvalykite kiaušinius nuo visų teršalų. Tai galima efektyviai padaryti naudojant šiurkščią indų plovimo kempinės pusę.
Teisinga vandens temperatūra
Niekada neužpilkite kiaušinių verdančiu vandeniu ir nedėkite į verdantį vandenį. Tai didžiausia klaida verdant kiaušinius. Tikite ar ne, bet išvirimo tolygumas, gaminio tekstūra ir net forma priklauso nuo kiaušinių ir vandens temperatūros. Garsūs virėjai sako, kad ir vanduo, ir kiaušiniai turi būti kambario temperatūros.
Žinoma, vienas pagrindinių būdų išvirti skanų kiaušinį – parduotuvėje ar turguje išsirinkti kokybišką produktą. Ar žinai kokių nors kulinarinių gudrybių? Pasidalykite komentaruose ir skaitykite kitus gyvenimiškus patarimus namų šeimininkėms!