Liūdna tai suvokti, tačiau mūsų parduotuvių lentynose yra daug daugiau sūrio padirbinių, nei tikro kietojo sūrio. Reikalas tas, kad gamintojai masiškai sumažina šio produkto kainą, į jį pridėdami didžiulį kiekį pieno pakaitalų, įskaitant palmių aliejų. Net mažas gabalėlis tokio sūrio gali viršyti dienos riebalų normą! Štai kodėl visi turėtų žinoti, kaip pasirinkti geriausią sūrį.
Nekokybiško sūrio valgymo pasekmės labai liūdina: riebalų perteklius užkemša kraujagysles, jis smarkiai pakenkia kepenims ir kasai. Įsivaizduokite, kokią nepataisomą žalą sūrio produktas gali padaryti vaiko organizmui! Todėl šiandien nusprendėme išsiaiškinti, koks sūris nėra sūrio pakaitalas.
Kaip atskirti sūrį nuo sūrio produkto
Dėmesys pakuotėms
Kai kurie gamintojai apie tai rašo tiesiai ant pakuotės. Ačiū jiems už tiesą, bet mes manome, kad tokių maisto produktų parduotuvėse apskritai neturėtų būti. Dažnai sūrio produktas yra daug pigesnis nei tikras sūris. Būkite atsargūs ir nesusigundykite pigumu. Geriau suvalgyti nedidelį gabalėlį tikro sūrio, nei daug sūrio gaminio.
Jokio vakuumo
Gurmanai nenuilstamai kartoja: sūris yra gyvas produktas, kuris turi kvėpuoti! Jis netoleruoja vakuumo ir ten pradeda prarasti savo savybes. Bet net jei nesate gurmanas, vis tiek aplenkite tokį produktą.
Pasirinkite gabalėlį, atpjautą nuo visos galvos, taip sumažinsite galimybę įsigyti klastotę. Atkreipkite dėmesį į sūrio galvos plutą. Joje neturėtų būti jokių įtrūkimų ar apnašų, nes priešingu atveju yra rizika nusipirkti kenksmingų bakterijų su sūriu arba nusipirkti brangų, bet visiškai neskanų sūrį.
Sūrio išvaizda
Aukštos kokybės sūriui būdingas vienodas raštas, vienoda struktūra ir net simetriškos skylės. Sūrio tekstūra gali daug pasakyti apie gamybos ir laikymo technologijas. Niekada nenaudokite sūrio, kuris atrodo raukšlėtas ar ištirpęs, net jei jis yra minkštas sūris, pavyzdžiui, brie ar dorblu.
Jei esate parmezano ir kitų panašių rūšių mėgėjas, turėtumėte atkreipti dėmesį į gamintojo kainą ir reputaciją. Kitais atvejais jums padės mūsų testas.
Kaip pasirinkti sūrį, naudojant paprastą testą
Paimkite gabalėlį sūrio, palaikyto kambario temperatūroje, ir švelniai sulenkite stačiu kampu. Sūris neturi įtrūkti lenkimo vietoje! Teisinga bus atsisakyti biraus sūrio, kuris lengvai lūžta ir byra. Labiausiai tikėtina, kad tai jame yra palmių aliejus, sumaišytas su pieno milteliais ir dažais.
Jei žemos kokybės, abejotinos gamybos produkto vartojimas nėra pakankama motyvacija, pagalvokite apie gerą sūrį. Pagalvokite apie tai, kiek malonumų gausite, kruopščiai pasirinkę sūrį! Pirma, tokiame produkte yra didelis kiekis lengvai virškinamų baltymų (apie 30%). Antra, jame yra mažiausiai šešių grupių vitaminai. Trečia, kokybiško sūrio skonis yra daug geresnis.
Būkite budrūs ir valgykite tik sveiką maistą! Nesitikėkite, kad toks subtilus menas, kaip sūrio gamyba, gali būti pigus. Ir nereikia pasitikėti nuolaidomis. Pasirūpinkite savo artimųjų sveikata ir papasakokite jiems apie sūrį!