Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

20 keistų, bet stebėtinai praktiškų virtuvės patarimų, kurie palengvina maisto ruošimą

Mes visi mėgstame valgyti, bet nė vienas iš mūsų nenori visos dienos praleisti virtuvėje. Jei žinosite keletą triukų, galėsite žymiai sutrumpinti gaminimo procesą.

Šie patarimai ne tik sutrumpins laiką, reikalingą maisto ruošimui, bet ir padės jums pagaminti skanius patiekalus. Jūsų svečiai nustebs, kaip gerai mokate gaminti.

1. Cukraus pudros receptas

Ar buvo, jog norėjote pasigaminti receptą, kuriam reikia cukraus pudros, bet tinkamo ingrediento nebuvo namuose? Galite patys pasigaminti cukraus pudrą. Tiesiog sutrinkite cukraus granules trintuvu.

2. Išlaikykite žoleles šviežias

Neleiskite, kad šviežios žolelės ar prieskoniai suvystų. Juos galite išsaugoti patalpinant į talpyklą su alyvuogių aliejumi arba vandeniu. Užšaldykite ir įmeskite sušalusius kubelius į patiekalus, kai gaminame.

3. Vyno kubeliai

Jei po vakarėlio liko atidarytas vyno butelis, kurio nebesinaudosite, likusį vyną supilkite į indą ledo kubeliams. Vyno kubeliai gali būti naudojami ir maistui, ir kokteiliams.

4. Tinkamas medinių pjaustymo lentų valymas

Bakterijos gali kauptis ant medinių pjaustymo lentelių paviršiaus. Nupjaukite citrinos pusę ir panardinkite į rupią druską. Su citrina nuvalykite paviršių ir tada nuplaukite vandeniu.

5. Lengvas būdas nulupti bulves

Yra daug geresnis būdas nulupti bulves nei su skustuvu.

Išvirę bulves, nusunkite karštą vandenį ir tada dubenį su bulvėmis užpilkite šaltu vandeniu bei palaikykite kelias minutes. Žievelės atsiskirs vienu judesiu.

6. Blizgantis nerūdijantis plienas

Nerūdijančio plieno kriauklė laikui bėgant apsineša nešvarumais. Jūs galite naudoti valymo produktus, kad atkurtumėte ankstesnį blizgesį.

Actą sumaišykite su vandeniu ir purkškite tirpalą ant kriauklės paviršiaus. Palikite 20 minučių ir kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu.

7. Neleiskite išbėgti verdančiam puodui

Išbėgęs verdantis vanduo iš keptuvės gali sukelti sumaištį. Tačiau yra būdas to išvengti. Paprasčiausiai ant keptuvės uždėkite medinį šaukštą ir putos nustos kilti.

8. Ledo kubelis kepant

Jei pastebėsite, kad kepant maistas per greitai apdega, įmeskite ledo kubelį, kad atvėsintumėte. Vanduo greitai išgaruos ir jūsų maistas nesudegs.

9. Mėsos keksiukai

Mėsos kepsnys gali kepti ilgiau nei valandą. Jūs galite pagreitinti procesą, įdėdami įdarą į keksiukų formas. Kepimas užtruks 15 minučių.

10. Išlaikykite šviežius pomidorus

Pailginkite pomidorų šviežumo laiką, padėdami juos aukštyn kojom. Taip į stiebelio tvirtinimosi vietą negalės patekti oro ir drėgmės, o pomidorai išliks švieži.

11. Paspartinkite vaisių nokimą

Nenorite laukti, kol persikas ar bananas sunoks? Įdėkite vaisius į popierinį maišelį. Koncentruotos etileno dujos padeda vaisiams greičiau sunokti.

12. Išvenkite maisto išsausėjimo

Mikrobangų krosnelės gali maistą išdžiovinti. Tačiau yra būdas to išvengti. Kai gaminsite, mikrobangų krosnelėje šalia maisto pastatykite stiklinę vandens.

13. Sukietėjęs medus

Medus po ilgesnio saugojimo gali sukietėti ir tapti sunkiai naudojamas. Medų galite ištirpinti panardindami indelį su produktu į karštą vandenį 5-10 minučių.

14. Nulupkite vaisius mikrobangų krosnelėje

Taupykite laiką, kad vaisius būtų lengviau nupulti. Įdėkite vaisių į mikrobangų krosnelę 20 sekundžių. Po to žievelė turėtų lengvai atsiskirti.

15. Pusiau paruoštas tarkuotas sūris

Pasidaryti pusiau sutarkuotą mocarelą yra lengva. Tiesiog įdėkite sūrį į šaldiklį 30 minučių. Tada bus žymiai lengviau sutarkuoti mocarelą. Ją galima naudoti picoms, lazanijoms ar sumuštiniams.

16. Kaip supjaustyti vyšnių pomidorus

Kokia saugaus pomidorų pjaustymo paslaptis? Padėkite pomidorus ant dviejų lentelių. Tvirtai juos prispauskite ir peiliu perpjaukite per abi lenteles. Pomidorų puselės paruoštos!

17. Lengvas būdas išvalyti moliūgą

Norite pasidaryti moliūgų patiekalą, bet per sunku perpjauti žievę? Įdėkite moliūgą 2-3 minutėms į mikrobangų krosnelę.

Tai labai palengvins procesą. Jei moliūgas yra didelis, supjaustykite jį į kelis gabalus.

18. Aliejumi pateptas šaukštas medui

Prieš matuojant, kiek medaus reikia kepiniui, įmerkite šaukštą į augalinį aliejų. Riebalai padės medui lengviau nuslysti nuo šaukšto ir jį nuvalyti.

19. Pasukų pakaitalas

Ar naudojate receptą, kuriam reikia pasukų? Pasukas galite pasigaminti namuose, į stiklinę pieno įdėję šaukštą acto arba citrinos sulčių.

Padėkite stiklainį į šiltą vietą 20 minučių ir produktas bus paruoštas.

20. Švieži kepiniai

Jei duona ar kitoks kepinys yra šiek tiek pasenęs, bet neturite laiko nulėkti į parduotuvę, apšlakstykite duoną vandeniu ir pašaukite į orkaitę 5-10 minučių.

Duona taps šviežia ir traški, tarsi ką tik iškepta.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---