Home Patarimai 16 kulinarinių triukų, kurie įprastus patiekalus pavers tikrais šedevrais

16 kulinarinių triukų, kurie įprastus patiekalus pavers tikrais šedevrais

0
16 kulinarinių triukų, kurie įprastus patiekalus pavers tikrais šedevrais

Kiekvienas virtuvėje nuolat mokomės vis kažko naujo. Žinoma, kai kurie žmonės jau yra patyrę kulinarai, tačiau tarp mūsų yra ir tokių žmonių, kurie visada gali išmokti ko nors nauja. Kartais net mažiausios detalės lemia tai, kad pateiktas patiekalas yra geresnis ar sveikesnis už kitą. Perskaitykite šiuos patarimus ir paverskite savo patiekalus tikrais šedevrais!

1. Pusryčiams ne vien avižiniai dribsniai

Avižiniai dribsniai nėra vienintelis sveikas patiekalas greitiems pusryčiams. Jei į stiklinę grikių įpilsite 2 puodelius vandens ir paliksite per naktį mirkti, grikiai bus valgomi, nors ir žali! Norėdami pagerinti skonį, galite į košę pridėti mėgstamų maisto produktų, tokių kaip pienas, mėlynės, riešutai, cinamonas. Grikiai neturi glitimo, todėl yra puiki kviečių ar avižų alternatyva.

patiekalus

2. Aliejus su žolelėmis

Norėdami pagaminti savo aliejų su šviežiomis žolelėmis, naudokite žoleles, prieš tai porą valandų pamirkytas acte. Jis sunaikins kenksmingas bakterijas, o ir žolelės aliejuje nesuges.

3. Citrininis kremas

Reikia citrinos žievelės, tačiau nenorite limonado iš citrinos sulčių? Jei jums reikia citrinos žievelės, bet nežinote, kaip panaudoti likusią citrinos dalį, pasigaminkite kremo, kuris tinks prie skrebučių, blynų ir kitų kepinių.

Reikės:

  • 100 gramų cukraus;
  • 50 gramų sviesto;
  • 2 citrinų sulčių;
  • 2 kiaušinių.

Ištirpinkite sviestą su cukrumi ir citrinos sultimis, supilkite išplaktus kiaušinius ir maišykite šildydami, kol kremas sutirštės. Tada supilkite jį į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Tokį kremą galite naudoti iki 2 savaičių.

patiekalus

4. Varškės blynai

Kad varškės blynai būtų puresni, pakanka varškę pertrinti per smulkų koštuvą. Kvietinius miltus taip pat galite pakeisti ryžių miltais. Blynai išlaikys savo formą geriau, turės mažiau kalorijų.

5. Perlinės kruopos

Paprastos perlinės kruopos gali tapti daugybės patiekalų, pavyzdžiui, orzotto arba perlotto, pagrindu. Šie patiekalai gaminami kaip garsusis rizotas, tačiau vietoj ryžių naudojamos perlinės kruopos.

patiekalus

6. Medus, sirupas, žemės riešutų sviestas

Jei jums reikia išnaudoti produktus, tokius kaip medus, sirupas ar žemės riešutų sviestas, pirmiausia pamirkykite šaukštą ar matavimo taurelę augaliniame aliejuje. Tuomet lipnūs gaminiai nuo jo visiškai nutekės.

7. Mėsos kukuliai ar mėsainiai

Norėdami užtikrinti, kad mėsos kukuliai būtų tolygiai iškepti, šaukštu padarykite nedidelį įdubimą centre ir tuomet kepkite ant grotelių, orkaitėje ar keptuvėje.

patiekalus

8. Prieskoniai

Prieskonius dėkite pirštais, o ne šaukštais ar indais. Gardindami patiekalą, ranką laikykite aukštai virš patiekalo – taip neleisite prieskoniams susikaupti vienoje vietoje.

9. Sultingi koldūnai, įdaryti mėsa

Kad mėsa koldūnuose būtų sultinga, į ją įpilkite šiek tiek sultinio su želatina arba natūralaus. Tai yra japonų virtuvės triukas, kuris puikiai tinka įvairių rūšių koldūnams.

patiekalus

10. Skaidrus sultinys

Ruošdami sultinį, neturėtumėte dėti mėsos į šaltą vandenį. Iš mėsos išbėgusios sultys šaltame vandenyje, jam užvirus, išplauks į vandens paviršių. Jei norite paruošti skaidrų sultinį, pamatę pirmuosius mažus burbulus vandenyje, įdėkite mėsą. Tik ne anksčiau.
Jei sultinyje jau yra kokių nors nepageidaujamų priemaišų, prieš patiekdami jį perkoškite per smulkų koštuvą. Nemaišydami sultinio, kol didžioji nuosėdų dalis nenusileis į puodo dugną. Tada perkošti sultinį bus lengviau.

11. Džiūvėsėliai

Duonos trupiniai nėra vienintelė jūsų galimybė, jei jums reikia džiūvėsėlių. Taip pat galite naudoti avižinius dribsnius, kukurūzus ar migdolų drožles. Jums tereikia juos susmulkinti ar sumalti, bet ne per smulkiai!

Jei turite žuvies, kotletų ar vištienos, palikite supjaustytą mėsą kuriam laikui pastovėti, prieš dėdami ją į džiūvėsėlius. Taip jie geriau prilips. Šiek tiek palaukite, kad džiūvėsėliai geriau priliptų ir tik tada kepkite mėsą.

patiekalus

12. Cinamonas skirtas ne tik desertams

Cinamonas nėra desertinis prieskonis. Naudojant pakankamą kiekį, jis taip pat tinka jautienai, kiaulienai ir vištienai troškinti. Taip pat galite įdėti jo į maltą mėsą arba naudoti cinamoną mėsos marinatui. Jis suteikia patiekalams šiek tiek saldumo, kuris jums tikrai patiks.

13. Salotos

Kai į salotas dedate padažą ar tiesiog alyvuogių aliejų, pirmiausia įberkite druskos ir tik tada pilkite padažą. Druska padeda išryškinti salotų skonį. Padažą ar aliejų pilkite ant dubenėlio šonų – nepilkite jo į vidurį, salotos neturi jame skęsti.

patiekalus

14. Naminis maskarponės sūris

Galite lengvai pagaminti alternatyvą brangiam maskarponės sūriui, kuris naudojamas daugelyje desertų. Riebią grietinėlę pašildykite iki 75–80 laipsnių ir įpilkite citrinos sulčių. Maišykite, kol mišinys pradės tirštėti. Atvėsinkite, tada nusausinkite gautą sūrį per medžiagos skiautelę.

15. Mėsos kukuliai

Norėdami paruošti sultingus ir neriebius mėsos kukulius, dalį faršo pakeiskite aukštos kokybės varške. Į tokius mėsos kukulius nebūtina dėti išmirkytos duonos.

patiekalus

16. Kiaušiniai

Norėdami paruošti kiaušinius, kiaušinį sudaužykite nedideliu koštuvu, leiskite nutekėti skysčiausiai kiaušinio baltymo daliai, tada atsargiai dėkite kiaušinį į keptuvę.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].