Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Kodėl namų šeimininkės džiovina apelsinus orkaitėje?

Daugelis rankdarbių meistrų kuria šventinius atributus, pavyzdžiui, Kalėdinius vainikus ir kitus papuošalus iš eglės šakelių. O dekoratyviniai elementai gali būti pagaminti net iš maisto! Pavyzdžiui, iš džiovintų citrusinių vaisių. Na, mieli skaitytojai, šiame straipsnyje mes jums papasakosime, kaip išdžiovinti apelsiną dekoravimui, kad jis netamsėtų ir netrupėtų.

Kaip išdžiovinti apelsinus dekoravimui

Džiovinti apelsinai pastaruoju metu tapo tikra puošybos tendencija. Tokį grožį galima pasidaryti ir namuose, tačiau ne visiems pavyksta iš pirmo karto.

Vaisiai gali sudegti ir prarasti gražią spalvą, o perdžiūvę – sutrupėti. Bet nesijaudinkite! Laikydamiesi šios džiovinimo technologijos, galite pasiekti norimą rezultatą.

Na, pereikime prie džiovintų apelsinų gaminimo. Visas procesas užtruks apie 2,5 valandos.

1. Pirmiausia nuplaukite apelsinus ir nusausinkite. Tada supjaustykite plonais apskritimais, kurių storis turi būti ne didesnis kaip 3–4 mm. Tada vaisių gabalėlius reikia nuvalyti popieriniais rankšluosčiais iš abiejų pusių, kad pašalintumėte sultis.

2. Apelsinų skilteles vienu sluoksniu išdėliokite ant silikoninio kilimėlio arba kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Įjunkite ventiliatoriaus režimą ir sudėkite vaisius į orkaitę.

4. Džiovinkite 30 minučių 150°C temperatūroje, apelsinus apversdami kas 10 minučių.

5. Tada džiovinkite dar 2 valandas 70°C temperatūroje, kas 30 minučių apverskite.

6. Apelsinus išimkite iš orkaitės ir palikite parai kambario temperatūroje, kad išdžiūtų. Tada juos galima perkelti į stiklainį ar popierinį maišelį.

Kaip naudoti džiovintus apelsinus

Džiovinti apelsinai gali būti naudojami kaip namų puošmena, eglutės papuošimai, desertai ir dovanos. Be to, tokiomis burnoje tirpstančiomis dekoracijomis galite papuošti šventinį stalą.

Redakcinė kolegija

Jei staiga apelsinų spalva nėra tokia sodri, kokios norėtumėte, neskubėkite jų išmesti! Netinkamus vaisius galima įdėti į arbatą ar kitus karštus gėrimus, kad būtų malonus aromatas ir citrusinių vaisių skonis. Juos taip pat galima valgyti kaip traškučius! Be to, nudažius (pvz., sidabrine spalva) jie vis dar puikiai tiks papuošimams.

Džiovinti galite ne tik apelsinus, bet ir bet kokius citrusinius vaisius: citrinas, laimus, greipfrutus, pomelus, mandarinus. Gražus dekoras gaunamas ne tik iš citrusinių vaisių, gražiai atrodo ir obuoliai, kriaušės ar net kiviai.

Norint sukurti dailią kompoziciją, geriau rinktis įvairių spalvų ir dydžių vaisius, kartu jie atrodys puikiai, o džiovinti galėsite visus vienu metu.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---