Kiekvienas sodininkas svajoja, kad jo derlius būtų gausiausias ir skaniausias. Mūsų šeimoje pačios mėgstamiausios uogos visada buvo serbentai.
Deja, jie retai būna saldūs, todėl šiandien aprašoma gudrybė yra tikras išsigelbėjimas. Kol nežinojau apie šią gudrybę, visada spėliodavau, kokios uogos išaugs šiemet: vandeningos, rūgščios ar pakankamai saldžios.
Kaip užauginti saldžius serbentus?
Serbentai yra turtingo skonio. Bet kartais jie būna itin rūgštūs. Saldžios uogos mūsų sodyboje auga jau porą metų! Ir viskas dėl paprastos gudrybės.
Jūs tikrai naudositės ja daugiau nei vieną kartą. Žinoma, kad bulvių krakmolas yra puikus natūralus tirštiklis. Nėra geresnio produkto padažams ir kepiniams!
Tačiau dabar krakmolo pakuotę laikome ne tik virtuvėje, bet ir sode. Galbūt kai kurie iš jūsų girdėjote apie tręšimą bulvių lupenomis? Tai beveik tas pats, tik kelis kartus efektyviau.
Krakmolas yra būtent tai, ko reikia serbentų krūmams. Jame yra daug kalio. O jei laiku apibarstysite šaknis krakmolu, tai teigiamai paveiks krūmą ir būsimą derlių.
Krakmolo nauda:
- apsaugo nuo spalvos išblukimo
- skatina žaliosios masės augimą
- daro vaisių saldesniu
- apsaugo nuo vytimo ir ankstyvo uogų nubyrėjimo
Priemonė yra tikrai pigi, tačiau rezultatas yra aukso vertės. Serbentams tręšti reikia tik dviejų šaukštų bulvių krakmolo vienam krūmui. Tai turėtų būti padaryta pavasarį, balandžio ar net gegužės mėnesį. Tokiu būdu žemė prisisotins naudingomis medžiagomis. Ir derlius sunoks daug greičiau.
Nebūtina ant žemės barstyti sausų miltelių. Pastebėjome, kad šis metodas yra nepatikimas, bent jau dėl vėjo. Geriau atskiesti du šaukštus krakmolo trijuose litruose vandens ir tirpalu palaistyti krūmą.
Derlius, naudojant šią priemonę, visada yra geras, o uogos saldžios. Galbūt tam įtakos turi ir tai, kad krūmai visada laistomi. Tikimės, kad ši gudrybė padės jums užsiauginti gausų saldžių uogų derlių!