Jei planuojate užsiauginti agurkus patys, šis patarimas, kurį gavau iš vieno sodininko, bus aukso vertas! Kadangi geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti, mes taip pat radome jums puikų „YouTube“ vaizdo įrašą. Įprastame substrate daigai maistines medžiagas sunaudoja vos per 2 savaites.

REKLAMA

Štai kodėl svarbu aprūpinti juos viskuo, ko reikia… Nepirkite iš parduotuvės be reikalo brangių trąšų ir išbandykite šį natūralių trąšų variantą. Viskas, ko jums reikia, yra randama virtuvėje…

Trąšos iš mielių

Mielėse yra daug naudingų mikroorganizmų, kurie turi savybę skaidyti organinius junginius ir taip užtikrinti geresnį maistinių medžiagų pasisavinimą. Praktika parodė, kad agurkų daigams tręšti labai naudinga naudoti mieles. Mielės skatina sodinukų įsišaknijimą ir palaiko jų augimą bei vystymąsi. Paimkite 10 g sausų mielių. Supilkite į 3 litrus kambario temperatūros vandens ir įdėkite šaukštą cukraus. Gerai išmaišykite ir po laistymo į kiekvieno sodinuko šaknis įpilkite po 5 šaukštus šių trąšų.

Prevencija nuo infekcijų

Tam geriausiai tinka jodo tirpalas. 1 litrui vandens (kambario temperatūros) naudokite 4 lašus jodo. Įdėkite dar 3 šaukštus medžio pelenų. Šį tirpalą galite taikyti bet kuriame agurkų auginimo etape.

REKLAMA

Trąšos iš medžio pelenų

Agurkai mėgsta pelenus, nes juose gausu kalio ir fosforo. 1 stiklinę pelenų sumaišykite su 3 litrais karšto vandens. Palikite infuzuoti 24 valandas.

Trąšos iš svogūnų lukštų

1 litre vandens pamirkykite 5 svogūnų lukštus. Leiskite pastovėti 3 dienas. Tada naudokite šias trąšas sodinukų šaknims.

Linkime jums sėkmės!

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].