Home Kiemas ir Sodas Įdėkite šio produkto į vandenį ir nupurkškite juoduosius serbentus: vaisiai bus saldesni ir skanesni

Įdėkite šio produkto į vandenį ir nupurkškite juoduosius serbentus: vaisiai bus saldesni ir skanesni

0
Įdėkite šio produkto į vandenį ir nupurkškite juoduosius serbentus: vaisiai bus saldesni ir skanesni

Juodieji serbentai yra gana nereiklūs augalai, todėl juos gana dažnai renkasi net ir pradedantieji sodininkai. Vis dėlto, jei norite, kad šis augalas duotų skanių vaisių, reikės pasirūpinti tinkamomis trąšomis. Mes jums papasakosime, kokios trąšos labiausiai tinka juodiesiems serbentams.

Juodieji serbentai – labai sveikos uogos, kurias rekomenduojama valgyti ne tik vasarą. Juodųjų serbentų krūmai puikiai vystosi mūsų klimato sąlygomis, jie gerai jaučiasi saulėtose vietose (kuo daugiau saulės gaus juodųjų serbentų krūmas, tuo saldesni ir skanesni bus šio augalo vaisiai). Auginant juoduosius serbentus, svarbiausia yra tinkamas genėjimas ir tręšimas. Labai efektyvias trąšas galima pagaminti iš bulvių lupenų.

Kodėl verta valgyti juoduosius serbentus?

Visų pirma, šiose uogose yra labai daug mūsų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų. Juoduosiuose serbentuose  gausu vitamino C, kuris padeda organizmui kovojant su peršalimo ligomis, susilpnėjus imunitetui, esant periodontitui ir dantų ėduoniui. Be to, juoduosiuose serbentuose yra labai daug flavonoidų. Šie junginiai stabdo toksinių medžiagų susidarymą organizme, kurios lemia vėžio vystymąsi, taip pat lėtina mūsų organizmo senėjimo procesus. Jie taip pat labai gerai veikia cholesterolio kiekį kraujyje, stabilizuoja kraujospūdį. Būtent todėl į savo mitybos racioną tikrai verta įtraukti serbentus.

Trąšos juodiesiems serbentams iš bulvių lupenų

Naudojamos bulvių lupenos gali būti visiškai šviežios arba šiek tiek senesnės. Rezultatui tai nebus svarbu. Suberkite bulvių lupenas į vidutinio dydžio indą ir užpilkite verdančiu vandeniu (santykiu 1:10). Sumaišykite ir palaukite, kol visiškai atvės. Po gana trumpo laiko vanduo turėtų šiek tiek apsidrumsti. Nukoškite šį tirpalą, supilkite į buteliuką su purkštuvu, ir gauta priemone nupurkškite juoduosius serbentaus. Šią priemonę naudokite kas tris ar keturias savaites.