Pirmadienis, 25 lapkričio, 2024

Naujausi

Žiemą visada turiu atsargų. Trys prieskoniai mane gelbsti kiekvienoje situacijoje

Žiema neapleidžia mūsų niekada. Todėl šiuo laikotarpiu reikėtų pasirūpinti savimi, kad nesusirgtumėte. Tai reiškia ne tik šiltą antklodę ir karštus gėrimus, bet ir prieskonius. Kurie iš jų geriausiai tinka šiam tikslui? Jau seniai žinoma, kad namuose esančios priemonės yra lengvos, greitos ir pigios bei gali duoti daug naudos. Tikrai kiekvienas savo virtuvėje turi prieskonių, kuriuos naudoja tik gamindamas maistą. Tai didžiulė klaida, nes prieskoniai bus naudingi ir palaikant sveikatą infekcijų sezono metu.

Kokius prieskonius rinktis?

Geriausia rinktis šildančius, turinčius priešuždegiminių savybių prieskonius. Tada galėsite būti tikri, kad jokios virusinės ar bakterinės ligos jūsų nepalies. Jų skonis ir aromatas taip pat svarbūs, nes puikiai dera su žiemos oru lauke.

Tikras rudens ir žiemos sezono karalius yra cinamonas, kurį daugelis žmonių deda tik į kepinius. Nedaug žmonių žino, iš kur kilęs šis prieskonis ir kaip jis gaunamas. Cinamonas yra ne kas kita, kaip lapuočių medžio žievė, kuris natūraliai auga Šri Lankoje. Tačiau augalas auginamas ir kitose Azijos bei Pietų Amerikos šalyse. Būdingos cinamono lazdelės – susukta šio medžio žievė, o milteliai gaunami ją sumalant.

Šis aromatingas prieskonis pasižymi daugybe sveikatai naudingų savybių, jame yra vitaminų C, A, E, K ir B6. Jame taip pat yra mineralų, tokių kaip kalcis, geležis, magnis ir kalis. Cinamone taip pat gausu riebalų rūgščių ir medžiagų, kurios greitina virškinimą ir riebalų deginimą. Todėl dėkite cinamoną į kavą ar avižinius dribsnius ir tikrai pajusite skirtumą ne tik skonyje.

Ką dar rinktis žiemą?

Kitas prieskonis – imbieras. Paprastai jis dedamas į patiekalus iš Tolimųjų Rytų. Iš tikrųjų tai aromatinė šaknis, kuriai beveik 3000 metų. Ji turi aštrų kvapą, bet joje taip pat yra gingerolio, zingerono ir citralio. Ji turi stiprų priešuždegiminį poveikį, kuris padeda organizmui infekcijos metu.

Tyrimais įrodyta, kad imbieras turi vėmimą mažinančių savybių, todėl puikiai tinka nėščioms moterims. Šis prieskonis taip pat yra natūralus skausmą malšinantis vaistas, puikiai veikiantis organizmo sistemą bei greitinantis raumenų regeneraciją. Žiemą ypač verta dėti imbierą į arbatas ar pagardinti juo patiekalus.

prieskoniai

Trečias prieskonis sveikatai

Kardamonas yra mažiau populiarus prieskonis, bet tai nereiškia, kad jo poveikis yra blogesnis. Jis gaunamas iš Indijos pusiasalyje augančio žolinio augalo vaisių. Verta pridurti, kad kardamonas tapo trečiu brangiausiu prieskoniu pasaulyje, o jo aromatą atpažins visi. Jis turi antivirusinių, priešgrybelinių ir antibakterinių savybių. Įdomu tai, kad jis padeda nuo pilvo skausmo ir teigiamai veikia žarnyną.

Paprastai jis dedamas į kepinius, kavą ar karštą vyną, tačiau šiuo metų laiku verta pasigaminti kardamono užpilą. Tiesiog užpilkite 1 valgomąjį šaukštą prieskonio stikline šilto pieno ir palikite maždaug 30 minučių. Geriausia tai gerti iki 2 kartų per savaitę.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---