Šis varškės pyragas su vyšniomis yra labai gero skonio. Vyšnios suteikia šiam pyragui malonaus rūgštingumo, o varškės kremas yra toks švelnus, kad beveik tirpsta burnoje. Desertą nesunku paruošti ir jis tinka tiek šventėms, tiek paprastam pasilepinimui.
Sudėtis
Biskvitui:
50 g kakavos
70 g kvietinių miltų
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
100 g cukraus
60 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 g varškės
80 ml kondensuoto pieno
50 g cukraus pudros
150 g sviesto
Apšlakstymui:
100 g vyšnių
1 puodelis vandens
2 šaukštai cukraus
Gaminimas:
Į maišytuvo dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų ir įberkite žiupsnelį druskos. Plakite iki purumo. Į gautą masę sudėkite lydytą sviestą ir dar šiek tiek plakite maišytuvu.
Į dubenį išsijokite kvietinius miltus ir kakavą, suberkite kepimo miltelius ir viską išmaišykite. Gautą mišinį supilkite į kiaušinių masę ir išplakite iki vientisos masės.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Ant jo supilkite biskvito tešlą, išlyginkite ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių. Kepkite 6-8 minutes.
Paruoštą biskvitą atvėsinkite ir nuimkite nuo kepimo popieriaus. Apipjaustykite kraštus ir supjaustykite biskvitą į 4 dalis. Likusį biskvitą susmulkinkite trintuvu.
Vyšnias sudėkite į nedidelį troškintuvą. Į jį sudėkite cukrų ir vandenį. Uždėkite troškintuvą ant viryklės, užvirkite ir virkite 5 minutes. Gautą sirupą perkoškite.
Varškę sudėkite į maišytuvo dubenį, supilkite kondensuotą pieną ir maišykite iki pastos konsistencijos.
Į maišytuvo dubenį sudėkite sviestą, cukraus pudrą ir plakite iki vientisos masės. Tada sudėkite varškės masę ir vėl išplakite.
Surinkite pyragą. Biskvitą pamirkykite sirupu ir padenkite paruoštu kremu. Ant viršaus paskleiskite keletą vyšnių ir uždenkite kitu biskvitu. Surinktą pyragą iš visų pusių aptepkite kremu ir apibarstykit paruoštais trupiniais. Viršų papuoškite pagal savo skonį.
Paruoštą pyragą dėkite į šaldytuvą 1 valandai, tada patiekite ant stalo. Varškės pyragas su vyšniomis pradžiugins visus artimuosius!